Radni sastanak s predstavnicima SDLSN RH

Radni sastanak s predstavnicima SDLSN RH

DUZS, 7. ožujka 2012. – U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje 07. ožujka 2012. održan je radni sastanak s predstavnicima Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (SDLSN). SDLSN su predstavljali predsjednik sindikata Boris Pleša, glavni tajnik Siniša Kuhar, povjerenik u sustavu 112 Stjepan Gamilec i predstavnik vatrogasaca Mladen Magdić.

duzs_070312_1_390

U ime DUZS-a sastanku su nazočili ravnatelj Uprave Jadran Perinić, Nikola Gaće, glavni vatrogasni zapovjednik RH Mladen Jurin, Cvjetko Obradović iz Službe zajedničkih poslova i tajnica Kabineta ravnatelja Marijana Klanac.

duzs_070312_2_390

Tema sastanka je unutarnji ustroj DUZS-a obzirom na donošenje nove Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Državne uprave za zaštitu i spašavanje te funkcioniranje vatrogastva u uvjetima smanjenih sredstava u državnom proračunu za 2012. godinu.

Predstavnici sindikata izvješteni su o prijedlogu nove Uredbe o unutarnjem ustrojstvu DUZS-a koja uključuje smjernice Vlade RH-a u smislu daljnje racionalizacije i smanjenja ustrojstvenih jedinica i broja radnih mjesta. Predstavnicima sindikata prijedlog Uredbe proslijedit će se na očitovanje prije slanja u daljnju zakonsku proceduru.

Predstavnici sindikata izrazili su želju da se Zakonom o vatrogastvu obuhvati problematika minimalnih vatrogasnih standarda, a s obzirom na preporuke državne revizije predlažu da se koeficijenti za plaće vatrogasaca standardiziraju s plaćama i materijalnim pravima na državnoj razini.

Ravnatelj DUZS-a izvijestio je nazočne da se pri prijedlogu nove Uredbe vodilo računa o postojećim kadrovima, ali također o otvorenim mogućnostima koje uključuju zapošljavanje novih kadrova i mogućnost njihovog karijernog napredovanja.