Radnici odbili zapovijedi MORH-a

Radnici odbili zapovijedi MORH-a

NEPOSLUH 50 djelatnika Remontnog zavoda koji ispituje naoružanje traže naknadu za dodatni rad

jutarnji_logo.jpgZAGREB – Pedesetak državnih službenika, djelatnika Re­montnog zavoda koji rade na ispitivanju naoružanja i tehničkoj potpori gađanju, od 4. veljače svaki nalog ili zapovijed o ispitivanju naoružanja i tehničkoj potpori gađanju smatraju protupravnima te ih kao takve neće provoditi dok se ne riješi njihov status, objavio je Sindikat državnih i lokalnih službenika, a potvrdio nam povjerenik podružnice toga sindikata u Zavodu, Davor Lesjak.

amehanicari0 svojoj su odluci obavijestili predsjednika Mesića, ministra obrane Rončevica i načelnika Glavnog stožera, generala Lucića. Na odbijanje naloga i zapovi­jedi državni službenici odlučili su se jer Ministarstvo obrane već dvije i pol godine nije donijelo pravilnike o povećanju plaće državnim službenicima i namještenicima zbog posebnih uvjeta rada, težine posla i odgovornosti.

Državni službenici koji odbijaju poslove ispitivanja naoruža­nja i daju tehničku potporu ga­đanju, ispravnost oružja vrše bojevim streljivom. Kao tehnička potpora sudjeluju na vojnom vježbalištu u Slunju te reagiraju u slučaju zatajenja naoružanja.

Navedenom odlukom djelatnici nisu stupili u štrajk jer obavljaju sve druge zadatke unutar Zavoda, ali odbijaju izaći na teren i obavljati poslove u vezi s ispitivanjem naoružanja. Sindi-kati traze da se plaće povećaju od deset do 20 posto, a Ministar­stvo obrane to odbija.   K. Zabec