Raskrinkavanje Vrgorca – još jedan primjer kako oni na vlasti mijenjaju dokaze kad ne poštuju zakon

Raskrinkavanje Vrgorca – još jedan primjer kako oni na vlasti mijenjaju dokaze kad ne poštuju zakon

Prijevremeni lokalni izbori u Vrgorcu

(Narod.hr, 18. rujna 2016.) Nakon što je u petak u javnost izašlo priopćenje Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH o nezakonitom smanjenju plaća u narodhr_logoGradu Vrgorcu, u kojem se konstatira kako odluka o smanjenju osnovice za izračun plaće nije objavljena u službenom glasilu Grada, na službenim mrežnim stranicama Vrgorca pojavio se potpuno novi broj 7a “Vjesnika”, u kojem se nalazi sporna odluka.

Naime u petak – kao što je vidljivo na fotografiji dolje – na mrežnim stranicama Grada Vrgorca nije bilo broja 7a “Vjesnika”, za što nam je dokaz poslao Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.

vrgorac1_narodhr180916

Foto: Snimka zaslona

No jučer se “prikladno” pojavio novi broj – 7a, kao što se vidi na fotografiji dolje.

vrgorac2_narodhr180916

Međutim, u Sindikatu je već u petak napravljena snimka zaslona – na dan 16. rujna 2016. godine – dostupnih brojeva Vrgoračkog “Vjesnika” i broja 7a tada nije bilo, pa se postavlja pitanje njegovog pojavljivanja baš nakon priopćenja Sindikata i još s nadnevkom 30. lipnja.

vrgorac_vjesnik_usporedno

Foto: Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH u Vrgorcu

Zbog ovog “prikladnog” pojavljivanja broja 7a “Vjesnika” Grada Vrgorca Sindikat će se obratiti i Državnom odvjetništvu, kako bi se utvrdilo predstavlja li ovaj “pronađeni” broj službenog glasila, krivotvorinu ili ne.

Podsjećamo, u žurbi da u djelo provede načelo “Sposobna mladost, a ne podobni uhljebi!” navedeno na svojoj facebook stranici, novopečeni je Vrgorački gradonačelnik Ante Pranić službenicima i namještenicima gradske uprave Grada Vrgorca smanjio bruto osnovicu za plaće s 4.597,96 na 3.120,00 kuna.

Međutim, ispostavilo se kako “sposobna mladost” ipak nije dovoljno upoznata sa zakonima pa tako “Odluka o utvrđivanju osnovice za izračun plaće službenika i namještenika gradske uprave Grada Vrgorca” koju je gradonačelnik Pranić donio 27. lipnja i primjenjuje se od 1. srpnja 2016. godine, još uvijek ni prošloga petka nije bila objavljena u “Vjesniku” – službenom glasilu Grada Vrgorca. Doduše, ta se situacija promijenila pojavom misteriznog Vjesnika ubrzo nakon što je ova informacija procurila u javnost.