REAKCIJE POVODOM TRAGIČNOG SLUČAJA ANICE BETI

REAKCIJE POVODOM TRAGIČNOG SLUČAJA ANICE BETI

hina_logo

SINDIKAT OPTUŽIO MORH DA JE NEOPRAVDANO DAO OTKAZ TEŠKO BOLESNOJ SLUŽBENICI

ZAGREB, 10. lipnja (Hina) – Sindikat državnih i lokalnih službenikai namještenika RH, tvrdi u današnjem priopćenju da je MORH neopravdano dao otkaz Anici Beti, službenici Novačkog povjerenstva u Osijeku, usprkos činjenici da je ona bolovala od leukemije od koje je jutros umrla.  Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH u današnjem priopćenju tvrdi da je službenici MORH-a, usprkos bolesti uručen otkaz.
Podsjećajući da je ministrica obrane Željka Antunović najavila rješenje “dugotrajnih bolovanja”, sindikat optužuje MORH da je sukladno tom stavu, ignorirao obavezu na pomoć za bolovanje duže od 90 dana, a koje proizlazi iz Kolektivnog ugovora, iako je pokojna službenica tri puta tražila tu pomoć.
“Zbog ignoriranja obveza iz kolektivnog Ugovora za državne službenike i namještenike kao i činjenice da eventualni sudski procesi i troškovi koje izazivaju ugrožavaju državnu imovinu, sindikat se obratio za pomoć Državnom odvjetništvu i Pučkom pravobranitelju.  “Očito da je birokracija u cijeloj priči pojela ljude kojima bi trebala služiti”, stoji u priopćenju Sindikata, te se postavlja pitanje – hoće li se MORH i na koji način ispričati i odužiti obitelji Beti, čiju je suprugu i majku izložio stresovima koji su se mogli izbjeći. (Hina)

hina_logo

MORH ODBACIO TVRDNJE SINDIKATA O NEOPRAVDANU OTKAZU BOLESNOJ SLUŽBENICI

ZAGREB, 10. lipnja (Hina) – Ministarstvo obrane (MORH) odbacilo je danas tvrdnje Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika da je neopravdano dalo otkaz Anici Beti, službenici Novačkog povjerenstva u Osijeku, koja je jutros umrla od leukemije.
Izrazivši sućut s obitelji preminule djelatnice, MORH u priopćenju ističe da je Anica Beti dobila rješenje kojim se od ožujka 2003. stavlja na raspolaganje, što nije istovjetno otkazu. Služba za odnose s javnošću MORH-a također naglašava da službenica nije stavljena na raspolaganje zbog bolesti, nego zato što je po novom preustroju ukinuto njezino dotadašnje radno mjesto u Novačkom povjerenstvu. Sindikat je danas optužio Ministarstvo obrane da je Anici Beti unatoč bolesti uručen otkaz, podsjetivši da je ministrica obrane Željka Antunović najavila rješenje “dugotrajnih bolovanja”.
Sindikat također tvrdi da je MORH zanemario obvezu na pomoć za bolovanje duže od 90 dana, koja proizlazi iz Kolektivnog ugovora, iako je pokojna službenica tri puta tražila tu pomoć.
(Hina)