REFORMA DRŽAVNE UPRAVE: SINDIKAT UPUTIO PROSVJED POTPREDSJEDNIKU GRANIĆU

REFORMA DRŽAVNE UPRAVE: SINDIKAT UPUTIO PROSVJED POTPREDSJEDNIKU GRANIĆU

SDLSN_logo_mali(SDLSN, 21. kolovoza) Zbog činjenice da su o sadržaju predstojeće Reforme državne uprave Sindikatu dostupne jedino informacije koje se objavljuju u medijima, te da Reformu Vlada prvo treba usvojiti, a tek potom o detaljima obavijestiti javnost i medije, Sindikat je uputio prosvjed potpredsjedniku Vlade Goranu Graniću. U pismu se, između

 	Angažman Svjetske banke uvijek izaziva oprečne reakcije
Angažman Svjetske banke uvijek izaziva oprečne reakcije

ostalog, navodi kako je Vlada našla za shodno predstavnike Svjetske banke izvjestiti o osnovama koncepcije reforme državne uprave odnosno rezultatima radne skupine koja je radila na tom projektu, za razliku od sindikata državnih službi.

Također, podsjeća se da je Vlada usvajanjem programa suradnje nevladinog, neprofitnog sektora s Vladom iz 2000. godine, preuzela obvezu uključivanja predstavnika nevladinog sektora u izradu i donošenje odluka, razvojne politike, strategije i programa, posebno u početnom stadiju. Nažalost, ovu je obvezu Vlada izgleda zaboravila, za razliku od “obveze” da o svemu i svaćemu konzultira predstavnike Svjetske banke.

Cjeloviti tekst priopćenja možete pročitati u rubrici (linku) “priopćenja”.