RONČEVIĆ: NISAM DOŠAO UVODITI RED I POPRAVLJATI STANJE JER JE ONO DOBRO

RONČEVIĆ: NISAM DOŠAO UVODITI RED I POPRAVLJATI STANJE JER JE ONO DOBRO

hina_logo

ZAGREB, 1. veljače 2008. (Hina) –  Ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević izjavio je danas da nema ambiciju biti policajac te uvoditi red i popravljati stanje u MUP-u jer ga smatra dobrim, o čemu, kaže, govore i službene statistike o padu kriminala i većoj učinkovitosti policije.
“Kao što dolaskom u MORH nisam imao ambiciju biti vojnik i general tako i ovdje nemam ambiciju biti policajac i obavljati policijske poslove jer ovdje postoji dovoljno stručnih profesionalaca”, kazao je Rončević na svojoj prvoj konferenciji za novinare.

roncevic_NATO_VL270407

Dosadašnji ministar obrane istaknuo je kako je njegova i zadaća Vlade omogućiti policiji učinkovito obavljanje posla kako bi se građani i posjetitelji Hrvatske osjećali sigurno.
Kazao je da će u kratkom roku “snimiti stanje” te inzistirati na timskom i profesionalnom radu i odnosu.
Ustvrdio je da pred MUP-om i policijom predstoje višegodišnji projekti prilagodbe standardima EU-a i schengenskom režimu čuvanja granica te da se tomu moraju prilagoditi sve kadrovske i tehničke mogućnosti.
Rončević je rekao da će o mogućim promjenama na čelu policijskih uprava i postaja odlučiti nakon obilaska svih uprava te da će pritom prvo saslušati prijedloge ravnatelja policije Marijana Benka.
Novi ministar unutarnjih poslova nije znao odgovoriti kolika je prosječna plaća policajca, no kazao je kako bi volio da je veća jer je riječ o teškom i odgovornom poslu za koji treba biti i primjereno plaćen. Dodao je da će se plaće povećati ako za to bude prostora i mogućnosti, ali ne linearno, nego s obzirom na težinu posla.