RONKO LAGAO MEDIJIMA O SVOM ZDRAVSTVENOM STANJU!

RONKO LAGAO MEDIJIMA O SVOM ZDRAVSTVENOM STANJU!

Ronko_infuzija(SDLSN, 3. listopada) Požeško-slavonski župan Zdravko Ronko lagao je o svom zdravstvenom stanju kada je u petak demantirao navode Ivice Ihasa da se toga dana predstavnici Sindikata nisu susreli s njim jer mu je pozlilo.

Podsjećamo, predsjednik SDLSN Ihas prenio je novinarima ono što su mu pri pokušaju razgovora s Ronkom prije konferencije za novinare u Požegi poručili županova tajnica i njegov zamjenik Ivan Peić, tj. da je županu pozlilo te je zbog toga odvezen u bolnicu.

Požeški Radio Vallis Aurea o tome je donio sljedeću vijest: “Iako me neki žele i sahraniti ja sam živ i zdrav“, prokomentirao je župan Zdravko Ronko izjavu predsjednika SDLSN-a Ivice Ihasa kako danas nije došlo do njihovog susreta jer je županu pozlilo i završio je u bolnici “Izbivao sam sat vremena iz Županije zbog ranije preuzetih obveza” izjavio je Ronko.

Jutarnji list objavio je pak sljedeće: “Nade u dogovor polagale su se u sastanak čelnika Sindikata Ivice Ihasa i župana Ronka. No, Ronku je, tvrde u Sindikatu, danas prijepodne pozlilo pa je zatražio liječničku pomoć. Župan Ronko demantirao je izjave da mu je pozlilo i da zato nije došlo do susreta, te tvrdi da je imao druge obveze.

Svojim izjavama Ronko je optužio predsjednika Ihasa za širenje lažnih vijesti o njegovom zdravstvenom stanju, prikazavši ga kao lažljivca.

Međutim, iako je Ronko odlučio neukusno poentirati na temu vlastitog zdravlja, istina je po župana i njegovu vjerodostojnost više nego porazna.

Kako saznajemo iz dobro obaviještenih izvora Ronko je u vrijeme boravka Ivice Ihasa u zgradi županije doista bio u Županijskoj bolnici u Požegi gdje je zbog psihosomatskih tegoba primio infuziju.

[symple_box color=”white” fade_in=”false” float=”right” text_align=”left” width=”35%”]
SDLSN će od ministra Ljubičića zatražiti informaciju o tome je li pružanje liječničkih usluga političarima bez evidentiranja prijama uobičajena bolnička praksa samo u Požegi ili i u drugim bolnicama
[/symple_box]Izvor napominje da je Ronko zatražio da se njegov boravak u bolnici ne evidentira, te će Sindikat stoga o ovoj činjenici obavijestiti ministra zdravstva Nevena Ljubičića, kako bi nadležne službe ispitale pružaju li se u Županijskoj bolnici u Požegi usluge liječničke skrbi političkim prvacima bez da o tome postoji službeni trag o prijamu i je li riječ o uobičajenoj bolničkoj praksi.

Dodatni izvor koji potkrjepljuje ovu činjenicu je sam župan koji se prilikom svečanog otvaranja radova na plinskoj mreži u Podgorju istoga dana ispričao nazočnima zbog zakašnjenja, navodeći kao razlog činjenicu da je primio infuziju.

Ovime se Ronko pokazao kao političar spreman na sve, pa čak i optužiti druge da mu žele nesreću, ne bi li tako uvjerljivije zazvučala njegova teza kako Sindikatu nije cilj dobrobit zaposlenika – štrajkaša, već su u pozadini sindikalnih akcija neke drugi (politički) motivi.

Pročitajte još…