RONKO PREDLAŽE PREUZIMANJE SLUŽBENIKA

RONKO PREDLAŽE PREUZIMANJE SLUŽBENIKA

HRT_web_vijesti

17. srpnja – Sedamdesetak zaposlenika u županijskim uredima u Požegi već četiri mjeseca ne prima plaću, upozoravaju lokalni saborski zastupnici iz SDP-a.

HRT170706Ističu kako je prezaduženost Požeško-slavonske županije 4 i pol puta veća od dopuštenog zakonskog limita. Traže da Vlada hitno ubrizga financijsku injekciju od 100 milijuna kuna, kako zbog pogrešaka bivše HDZ-ove županijske vlasti ne bi trpjeli građani koji su najmanje krivi.

Požeško-slavonski župan Zdravko Ronko predložio je ministru financija Ivanu Šukeru rješenje ove situacije. Ronko predlaže da Šuker zakonskom odredbom, na način da je donesena u iznimnim uvjetima, preuzme sve zaposlenike na državni proračun dok se stanje u županiji ne sanira.

Saborski zastupnici SDP-a Slavko Linić i Josip Leko usporedili su stanje u Požeško-slavonskoj županiji s elementarnom nepogodom u kojoj je nastala golema šteta. Linić je ustvrdio kako je posao župana da proglasi krizno stanje zbog nastale štete, a Vlade Republike Hrvatske da nađe rješenje i pomogne županiji.

Leko je podsjetio kako je Klub SDP-a u Saboru podnio interpelaciju za odgovornost Vlade za stanje u Požeško-slavonskoj županiji. “Vlada je ne samo znala za teško stanje u županiji već je i sama tome pridonijela svojom neaktivnošću. U prilog tomu govori i činjenica da je Vlada poklonila 35 milijuna kuna novca poreznih obveznika Kamen Ingradu, a nije reagirala ni na nalaz Državne revizije za 2003. i 2004. godinu”, rekao je.