S članovima sindikalne podružnice Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH

Zagreb, 18. siječnja 2022-  Dan uoči obilježavanja 30 godina međunarodnog priznanja Republike Hrvatske bili smo s članovima sindikalne podružnice Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH. Dio ih je sastanku prisustvovao uživo, a dio online.

Bila je to prilika za razgovor o pregovorima za novi Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike, kao i produženoj primjeni pravnih pravila sadržanih u aktualnom Kolektivnom ugovoru. Neizostavna tema je bio i rad u Covid uvjetima, plaće u državnoj službi, te potreba države da zadrži postojeći kvalitetan kadar u državnoj službi. Kako se, među ostalim, moglo čuti, mnoge su kolegice i kolege iz Hrvatske otišle zbog oduzetog dostojanstva, a nastavi li se država maćehinski ponašati prema državnim službenicima i namještenicima odljev kadrova će se nastaviti. Nužno je ulagati u ljude, omogućiti im dostojanstven život.

Tijekom sastanka naglašena je i važnost dvosmjerne komunikacije članova i sindikalne povjerenice, te sindikalne povjerenice i SDLSN RH.

Hvala sindikalnoj povjerenici Jenny Oštarić Vunjak na organizaciji sastanka. Hvala članicama i članovima na odazivu.