S madežima i tetovažama se ne može u MUP

S madežima i tetovažama se ne može u MUP

KIRINOV POUČAK Pravilnik ministra, koji propisuje i izgled policajaca, sindikati dočekali na nož

Ako ste anksiozni, imate istaknute madeže ili ožiljke na tijelu ili pak tetovažu, usto imate psorijazu ili možda imate hemoroide ili pak iritabilno crijevo  vrata policije zauvijek će vam biti zatvorena.

Pet zubi u nizu

vl_logNaime, prema novom pravilniku o mjerilima i načinu utvrđivanja posebne duševne i tjelesne sposobnosti, koji potpisuje ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, policajci, među ostalim, ne smiju imati navedene tegobe. Kako piše u pravilniku, policajac ne smije biti niži od 170 centimetara, ni lakši od 60 kilograma, dok policajke ne smiju biti niže od 160 centimetara i lakše od 50 kilograma. Policajci također ne smiju imati gljivice, biti HIV pozitivni, imati krivi zagriz ili paradentozu ili da im pak nedostaje pet zubi u nizu. Seksualne devijacije, spolne bolesti, infekcije urinarnog trakta …. također su isključene.
VL210506_fotkaZa provedbu pravilnika zadužena je pak komisija u kojoj su  predsjednik, jedan liječnik i tri policijska službenika. Donošenje ovakvog pravilnika u Sindikatu policije te Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika  dočekali su na nož.
Zašto policajci ne bi smjeli imati hemoroide, ožiljak ili pak tetovažu? To je smiješno i diskriminirajuće i te odredbe treba izbaciti iz pravilnika. Poznajem nekoliko policijskih načelnika koji imaju istaknute madeže, a kvalitetni su i dobro rade. Kada bismo se pridržavali tih kriterija, onda bi u policiji radili supermeni  komentirao je Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Hrvatske.
Siniša Kuhar, tajnik SDLSN-a, pak kaže kako nije moralno da se nekog policajca s kroničnim tegobama proglasi nesposobnim kada mu nitko  nije omogućio kontinuiranu zdravstvenu kontrolu i prevenciju.

Da tetovažama

VL210506_kirin_tetovazePolicija bi se treba približiti supkulturnim skupinama i ne bi trebala olako zabranjivati tetovaže. Jer, primjerice, navijači će bolje reagirati na policajce koji s njima dijele jednaki kulturni obrazac, odnosno imaju tetovaže rekao je Kuhar.
Autor IVA PULJIĆ – ŠEGO