Sabor mora iseliti svoje službenike iz bivšeg zahoda

sabor_wc_netHR_naslov

Petorica saborskih službenika koji su pune četiri godine svoj posao obavljali u nekadašnjem zahodu, na galeriji bivšeg Županijskog doma, iselit će se iz svog sobička za najviše 40 dana.

danasHR_logoNaime, u sobičku od niti deset četvornih metara, u nekadašnjem zahodu na galeriji bivšeg Županijskog doma, petorica službenika zaduženih za dijeljenje materijala zastupnicima i prebrojavanje elektroničkih glasova radili su pune četiri godine.

Napokon ih je muke ‘gužvanja’ spasio Državni inspektorat, koji je Saboru dao rok od 40 dana da djelatnicima pronađe novu prostoriju za rad, piše Večernji list. Ako u Saboru ne nađu zamjensku prostoriju, morat će prilagoditi staru, jer je ova premalena za petoricu djelatnika, a nema niti garderobu.

“Uvjeti u kojima mi radimo nisu ljudski. Po Pravilniku o zaštiti na radu trebao bi svatko od nas imati dva četvorna metra prostora, i to bez ikakva namještaja. I deset kubičnih metara zraka, a nemamo niti dva. Što je još gore, jedini prozor koji postoji u tom bivšem zahodu propušta zrak tako da se zimi smrzavamo, a svaki nas dan užasno boli glava. Da ne govorimo kako u sobici nema zraka. A ponekad se osjeća i miris fekalija”, požalili su se Večernjaku službenici.

Inače, Državni inspektorat sobičak je provjerio na poziv Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.
Net.hr, 03.02.2010.

Pročitajte još…