Saborski službenici prijete da će Bebića prijaviti DORH-u

bebic_video_vl180909

Najavljena kontrola prekovremenog rada putem videonadzora u Hrvatskom saboru nezakonita je i predstavlja zloporabu sigurnosnih kamera – tvrdi Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH.

vl_logo180909Ističu da se videonadzor može koristiti samo u sigurnosne svrhe, a ne i za snimanje zaposlenika te traži od DORH-a poduzimanje mjera zbog neovlaštenog praćenja i nadzora saborskih službenika.

Tvrde da je činjenicu je li prekovremeni rad stvarno odrađen ili nije moguće  vjerodostojno utvrditi praćenjem elektroničke evidencije ulazaka i izlazaka s posla.

Iz Sabora to demantiraju i tvrde da videonadzor u Saboru postoji samo za javni prostor i isključivo je sigurnosne prirode. Hrvatski sabor ima već više godina i elektronički sustav evidencije koji nepogrešivo evidentira ulaske i izlaske iz prostora Sabora. Ne postoji ništa što bi na bilo koji način imalo obilježja neovlaštenog praćenja i neovlaštenog nadzora u bilo kojim okolnostima. Svako drugo tumačenje ovih činjenica potpuna je dezinformacija i insinuacija. Iz ovoga jasno proizlazi da se u slučaju praćenja prekovremenog rada u Hrvatskom saboru ne postupa drugačije od onoga kako se postupa u ostalim tijelima Državne uprave – piše u odgovoru koji potpisuje Ružica Šimunović, voditeljica saborske službe za odnose s javnošću.
Autor: Anita Malenica

SDLSN: Što je predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić zaista rekao

bebic_video_snimka

bebic_video_SD180909