SAMOBOR: Potpisan kolektivni ugovor za Grad Samobor

SAMOBOR: Potpisan kolektivni ugovor za Grad Samobor

SamoborKU261006_potpisivanj

(SDLSN, 26. listopada) Zaposleni u upravnim odjelima i službama Grada Samobora od danas imaju novi kolektivni ugovori kojim im se jamči zadržavanje stečenih prava i nadogradnja postojećih na rok od četiri godine.

SamoborKU261006_PerovicKolektivni ugovor su u gradskoj vijećnici svečano potpisali samoborski gradonačelnik Antun Dubravko Filipec, predsjednik SDLSN Ivica Ihas i sindikalni povjerenik Podružnice Samobor Zoran Perović, uz nazočnost predstavnika lokalnih medija.

Gradonačelnik Filipec tom je prigodom naglasio kako se osobno zalaže za to da oni koji savjesno i odgovorno obavljaju svoj službenički posao za to trebaju biti i odgovarajuće nagrađeni, a u Gradu Samoboru se danas radi više nego ikad.

Ivica Ihas je rekao kako se nada da će se ovako uspješna suradnja socijalnih partnera uskoro ostvariti i na državnoj razini, poželjevši i državnim službenicima razinu prava koju ostvaruju u jedinicama lokalne samouprave.

Sindikalni povjerenik Zoran Perović istaknuo je uspješnu suradnju Grada i Sindikata, opisavši tijek kolektivnog pregovaranja kao dug ali uspješan, zaključivši kako se radi o zajedničkom uspjehu socijalnih partnera.

SamoborKU261006_rukovanje