SANADER o stezanju remena

SANADER o stezanju remena

sanader_HRT19112008Nismo najavili stezanje remena, od mene to niste čuli. Najavili smo da će država skresati proračun za 2009. za 15 milijarda kuna u odnosu na prvotnu projekciju, da ćemo sa socijalnim partnerima dogovarati mjere, ali ne zamrzavanje plaća, poručio je premijer Ivo Sanader u aktualnom prijepodnevu. Izvijestio je da se u 2009. može računati na rast plaća za oko 2 posto, na temelju dodatka za minuli rad, regres i božićnicu.

Premijer je ponovio da kada je govorio o potrebi štednje uslijed svjetske financijske krize nije spominjao ukidanje božićnica i darova za djecu, već da je istaknuo potrebu ukidanja prakse da javna poduzeća jedna drugima daju poklone i troše velike novce na reprezentaciju.

Ukoliko se ne uspijemo dogovoriti sa socijalnim partnerima oko zamrzavanja rasta plaća u 2009., moguće je da idemo u deficit državnog proračuna, rekao je Sanader. Najavio je i razgovore s HSU-om o božićnici za umirovljenike te je kao mogućnost najavio ukidanje privilegija saborskih zastupnika i ministara, poput besplatnog parkiranja.

zamrz_sindikatiVL191108