SANADER PORUČIO SINDIKATIMA: “U banani smo!”

SANADER PORUČIO SINDIKATIMA: “U banani smo!”

Vlada_zamrz_Sanader2_191108

“Pred Vladom su dvije opcije. Proračunski deficit 0 ili proračunski deficit 0,5 ili 0,7 posto s povišicom od 6 posto osnovice za plaće”, rekao je premijer “ali je u slučaju da se odlučimo za rast plaća upitno pod kojim bi se uvjetima morali zadužiti da to ostvarimo. Ne smatram se trgovcem. Ne tražim ništa, ali se pitam postoji li mogućnost provesti ovu opciju”

(SDLSN, 20. studenoga 2008.) Tijekom jučerašnjeg sastanka predstavnika Vlade i sindikata državnih i javnih službi sudionicima se u kratkom i na trenutke dramatičnom izlaganju obratio i predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader.

sdlsn_www220Premijer je tom prigodom podsjetio na utjecaj svjetske ekonomske krize na situaciju u Hrvatskoj, rekavši: “Bez dramatike, visimo o niti”, dodavši kako je dogovor socijalnih partnera nužan kako bi nam sutra svima bilo bolje.
Sanader je ponudio da nakon turističke sezone Vlada i sindikati ponovno sjednu za stol i dogovore se kako dalje, podsjetivši da se nalazimo u vrzinom kolu nedostatnih kreditnih poticaja gospodarstvu koje može imati posljedice u obliku zatvaranja tvrtki i gubitka postojećih radnih mjesta.
Kolokvijalno rečeno“, rekao je Sanader “u banani smo“!
Podsjetio je i da je u posljednje tri godine proračun rastao prosječno za 10 milijardi kuna godišnje i dodao da projekcije za iduću godinu i nakon kresanja 15 milijardi kuna ne ostavljaju prostor za 1,5 milijardu koliko je potrebno za dogovoreni rast plaća od 6 posto.

Vlada_zamrz_Sanader3_191108Pred Vladom su dvije opcije. Proračunski deficit 0 ili proračunski deficit 0,5 ili 0,7 posto s povišicom od 6 posto osnovice za plaće“, rekao je premijer “ali je u slučaju da se odlučimo za rast plaća upitno pod kojim bi se uvjetima morali zadužiti. Ne smatram se trgovcem. Ne tražim ništa, ali se pitam postoji li mogućnost možemo li provesti ovu opciju“.
Govoreći o kapitalnim projektima pa i famoznom Pelješkom mostu, Sanader je naglasio kako su takvi projekti motor koji potiče gospodarski rast, u ovim uvjetima možda i jedini čimbenik rasta.

Sanader se dotaknuo i nesporazuma oko božićnica, rekavši kako on nikome nije ukrao Božić, ali i dalje smatra kako je besmisleno i nemoralno u ovim uvjetima da se direktori javnih poduzeća uzajamno darivaju u prigodi Božića.
Dodao je i kako je Vlada spremna govoriti i o plaćama dužnosnika, ali da je protiv uravnilovke jer upravi nedostaje stručnih kadrova.
Sanader je na kraju zaključio kako je ova vlada socijalno partnerstvo podigla na najviši stupanj i time odredila standarde ispod kojih više neće moći ići ni jedna vlada, naglasivši još jednom kako pitanje odgode povećanja plaća nije prva nego posljednja mjera koju Vlada predlaže.
Teret treba rasporediti jednako na sve i onda zajedno sjesti za stol u rujnu i dogovoriti politiku plaća za iduće tri godine“, rekao je predsjednik Vlade.

Sanader sindikatima: U banani smo

sanader_sind_dn201108

Zagreb, 20.11.2008., 15:37 | T.Š.
Na stranicama sindikata javnih i državnih službi objavljeni su do sada nepoznati detalji sa susreta sindikalaca sa premijerom Sanaderom i njegovim timom.

Premijer Sanader na tome je sastanku i slikovito, kolokvijalnim riječnikom opisao stanje financija, odnosno kako stvari stoje i koje su mogućnosti na raspologanju za snalaženje i izlazak iz globalne financijske krize, koja je dohvatila i Hrvatsku.

dnevnik.hrTijekom jučerašnjeg sastanka predstavnika Vlade i sindikata državnih i javnih službi sudionicima se u kratkom i na trenutke dramatičnom izlaganju obratio i predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader.
Premijer je tom prigodom podsjetio na utjecaj svjetske ekonomske krize na situaciju u Hrvatskoj, rekavši: “Bez dramatike, visimo o niti”, dodavši kako je dogovor socijalnih partnera nužan kako bi nam sutra svima bilo bolje, stoji na stranicama Sindikata.
Sanader je ponudio da nakon turističke sezone Vlada i sindikati ponovno sjednu za stol i dogovore se kako dalje, podsjetivši da se nalazimo u vrzinom kolu nedostatnih kreditnih poticaja gospodarstvu koje može imati posljedice u obliku zatvaranja tvrtki i gubitka postojećih radnih mjesta.

banane4_sdlsn_dn201108

“Kolokvijalno rečeno, u banani smo”, prenosi premijerove riječi Sindikat.

Sanader je podsjetio i da je u posljednje tri godine proračun rastao prosječno za 10 milijardi kuna godišnje i dodao da projekcije za iduću godinu i nakon kresanja 15 milijardi kuna ne ostavljaju prostor za 1,5 milijardu koliko je potrebno za dogovoreni rast plaća od 6 posto.

banane_sdlsn_dn201108

“Pred Vladom su dvije opcije. Proračunski deficit 0 ili proračunski deficit 0,5 ili 0,7 posto s povišicom od 6 posto osnovice za plaće, ali je u slučaju da se odlučimo za rast plaća upitno pod kojim bi se uvjetima morali zadužiti da to ostvarimo. Ne smatram se trgovcem. Ne tražim ništa, ali se pitam postoji li mogućnost provesti ovu opciju”, rekao je Sanader, kako stoji na stranicama Sindikata.

sanader_TPortal201108

banane5_sdlsn_rtl201108

banane3_sdlsn_rtl201108

SANADEROVA PORUKA SINDIKATIMA:
U banani smo!

Kako se doznaje iz priopćenja objavljenog na stranicama sindikata, premijer je govorio o utjecaju svjetske ekonomske krize na situaciju u Hrvatskoj te je jasno dao do znanja da se Hrvatska nalazi u nezavidnom položaju. “Kolkvijalno rečeno, u banani smo”, rekao je premijer

Nacional_logotipSastanak predstavnika Vlade i sindikata državnih i javnih službi “Bez dramatike, visimo o niti”, tako je je jučer na sastanku predstavnika Vlade i sindikata državnih i javnih službi premijer Ivo Sanader ocijenio aktualnu situaciju u zemlji.

Kako se doznaje iz priopćenja objavljenog na internetskim stranicama sindikata, premijer je govorio o utjecaju svjetske ekonomske krize na situaciju u Hrvatskoj te je jasno dao do znanja da se Hrvatska nalazi u nezavidnom položaju. “Kolkvijalno rečeno, u banani smo”, rekao je premijer.

banana_nacional201108Istaknuo je da je dogovor socijalnih partnera nužan kako bi nam sutra svima bilo bolje. Ponudio je da nakon turističke sezone Vlada i sindikati ponovno sjednu za stol i dogovore se kako dalje, podsjetivši da se nalazimo u vrzinom kolu nedostatnih kreditnih poticaja gospodarstvu koje može imati posljedice u obliku zatvaranja tvrtki i gubitka postojećih radnih mjesta.

Premijer je podsjetio i da je u posljednje tri godine proračun rastao prosječno za 10 milijardi kuna godišnje te je dodao da projekcije za iduću godinu i nakon kresanja 15 milijardi kuna ne ostavljaju prostor za 1,5 milijardu koliko je potrebno za dogovoreni rast plaća od 6 posto.

“Pred Vladom su dvije opcije. Proračunski deficit 0 ili proračunski deficit 0,5 ili 0,7 posto s povišicom od 6 posto osnovice za plaće. U slučaju da se odlučimo za rast plaća upitno je pod kojim bi se uvjetima morali zadužiti da to ostvarimo. Ne smatram se trgovcem. Ne tražim ništa, ali se pitam postoji li mogućnost provesti ovu opciju”, rekao je Sanader.

Sanader se dotaknuo i nesporazuma oko božićnica, rekavši kako on nikome nije ukrao Božić, ali i dalje smatra kako je besmisleno i nemoralno u ovim uvjetima da se direktori javnih poduzeća uzajamno darivaju u prigodi Božića.