SDLSN “čestitao” Vladi na imenovanju Luke Živanovića za pomoćnika ministra: “Nezakonito je bio tajnik”

luka_index280612

(Index.hr, 28. lipnja 2012.) NA ZATVORENOM dijelu jučerašnje sjednice Vlade dosadašnji glavni tajnik Ministarstva poljoprivrede Luka Živanović imenovan je pomoćnikom ministra poljoprivrede, povodom čega je Sindikat državnih i lokalnih službenika i indexHR_logo2namještenika RH (SDLSN) uputio svoje “čestitke” uz podsjetnik da je, kako navode iz SDLSN-a, do pozicije tajnika Živanović došao bez javnog natječaja i bez odgovarajuće stručne spreme (s višom, umjesto visokom).

Čestitamo Vladi i Ministarstvu uprave na jučerašnjem imenovanju Luke Živanovića, koji je dosad nezakonito (bez odgovarajuće stručne spreme – VSS) obavljao dužnost tajnika dvaju ministarstava, a u ovoj Vladi glavnog tajnika po ovlaštenju, na mjesto pomoćnika ministra“, poručili su iz SDLSN-a, osvrćući se pritom na Živanovićevu dosadašnju dužnosničku i službeničku karijeru.

SDLSN je na nepravilnosti oko imenovanja i zapošljavanja Živanovića počeo upozoravati još 2009. godine, kad su slučaj prijavili i inspekciji Ministarstva uprave.

Pročitajte još…