SDLSN izražava sućut i šalje pomoć obiteljima poginulih vatrogasaca

SDLSN izražava sućut i šalje pomoć obiteljima poginulih vatrogasaca

SDLSN_www(SDLSN, 31. kolovoza) Predsjednik Odbora profesionalnih vatrogasaca Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske Mladen Magdić i sindikalni povjerenik u JVP Šibenik Zorislav Suša tijekom današnjeg dana obići će obitelji stradalih vatrogasaca i članova Sindikata ove profesionalne vatrogasne postrojbe, kako bi im prenijeli izraze sućuti vodstva i članova SDLSN te uručili novčanu pomoć.

vatrogasciHRT_magdicIzražavamo najdublju sućut obiteljima poginulih vatrogasaca JVP Šibenik i DVD-a Tisno i Vodice“, izjavio je predsjednik Odbora profesionalnih vatrogasaca SDLSN Mladen Magdić i dodao kako će Sindikat nastaviti s borbom za poboljšanje materijalnog statusa profesionalnih vatrogasaca koji prigodom svake intervencije izlažu svoje živote pogibelji kako bi spašavali građane i njihovu imovinu, a istovremeno se nalaze u brojnim sudskim sporovima zbog uskrate prava iz Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike u pogledu plaća i materijalnih prava.

Sindikat je u više navrata od Vlade RH zatražio utvrđivanje koeficijenata profesionalnih vatrogasaca u JVP ne bi li profesionalni vatrogasci konačno svoj posao počeli obavljati neopterećeni mišlju hoće li im i kada poslodavac isplatiti plaću i druga materijalna prava koja im pripadaju.

Sindikat također podržava i priključuje se inicijativi Udruge profesionalnih vatrogasaca Hrvatske o proglašenju dana žalosti na dan sahrane poginulih vatrogasaca.

Pročitajte još…

SDLSN IZRAZIO SUĆUT OBITELJIMA POGINULIH VATROGASACA

hina_logo

ZAGREB, 31. kolovoza 2007. (Hina) –  Odbor profesionalnih vatrogasaca Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (SDSLN) izrazio je danas sućut obiteljima šestorice vatrogasaca javne vatrogasne postrojbe Šibenik i dobrovoljnih vatrogasnih društava Tisno i Vodice koji su smrtno stradali gaseći požar na otoku Kornatu, priopćeno je danas iz Sindikata.
Predsjednik Odbora profesionalnih vatrogasaca Mladen Magdić i sindikalni povjerenik u JVP Šibenik Zorislav Suša tijekom današnjeg dana obići će obitelji stradalih vatrogasaca i članova Sindikata kako bi im prenijeli izraze sućuti vodstva i članova SDLSN te uručili novčanu pomoć, priopćio je Sindikat.