SDLSN izvršnom direktoru Glasa poduzetnika: Ispričajte se!

Zagreb, 15. lipnja 2021. – SDLSN uputio je otvoreno pismo izvršnome direktoru Glasa poduzetnika Draženu Oreščaninu u kojemu ga poziva da se javno ispriča našim članovima, državnih službenicima i namještenicima zbog niza izrečenih uvreda.

Otvoreno pismo u cijelosti pročitajte u nastavku:

Poštovani gospodine Oreščanine,

tijekom nedavnog komentiranja mjera Stožera civilne zaštite za sprečavanje širenja zaraze koronavirusom za jednu nacionalnu televiziju, u funkciji izvršnog direktora udruge poduzetnika u Hrvatskoj, izrekli ste niz konstatacija uvredljivih za naše članove, državne službenike i namještenike.

Svojom izjavom “Ako (Hrvatska) ima za naše drage uhljebe u javnoj upravi, onda sigurno ima da nadoknadi štetu onima koji te uhljebe hrane” uvrijedili ste sve one koji savjesno i odgovorno rade poslove od općeg interesa za jednu državu.

To što primaju plaću iz državnog proračuna ne čini ih automatski, kako Vi kažete „uhljebima“.

Poslovi koje pruža javni sektor čine više od 25 posto ukupne zaposlenosti i značajan su dio ekonomske aktivnosti u zemljama EU. (ec.europa.eu)

Upravo je u djelokrugu javnog sektora sva infrastruktura koja osigurava funkcioniranje gospodarskog sustava i društva u cjelini.

Isto tako, ljudi zaposleni u javnome sektoru, „uhljebi“ kako ih Vi nazivate, rade sve ovo vrijeme koronakrize i to za plaću daleko manju od državnog prosjeka, a mnogima primanja nisu veća od minimalne plaće u RH.

Skrećemo pozornost kako Ustavom RH svaki zaposleni ima zajamčeno pravo na zaradu kojom može osigurati sebi i obitelji dostojan život. I državni službenici i namještenici spadaju u kategoriju „svaki zaposleni“. Koliko je dostojan život naših članova procijenite sami svjedočanstvima u privitku.

Gospodine Oreščanine,
javno se ispričajte državnim službenicima i namještenicima zbog narušavanja njihova ugleda i časti, slijedom, očito unaprijed stvorenih negativnih uvjerenja.