SDLSN: Neka službena vozila opasna su po život!

Država obnavlja vozni park, na 1.742 vozila troši 265 milijuna kuna!

Oko 265 milijuna proračunskih kuna bit će utrošeno za nabavku novog voznog parka, objavljeno je u oglasu Državnog ureda za središnju javnu nabavu. U sindikatu državnih službenika nadaju se da će se država riješiti nekih “oldtimera” koji su u upotrebi već 30-ak godina.

auti_dnhr150313

(Dnevnik.hr, 15. ožujka 2013.) Država kreće u sveobuhvatnu obnovu voznog parka tešku čak 265 milijuna kuna.

dnevnikHR_logo2012Kako je objavljeno u oglasu na stranici Državnog ureda za središnju javnu nabavu, namjera je Vlade nabaviti 1.742 nova vozila putem operativnog leasinga na 3, 4 ili 5 godina, što uključuje osobna vozila, karavan automobile, limuzine, terence, kombije…Najviše se planira potrošiti na osobne automobile – oko 155 milijuna kuna. Gotovo 50 milijuna otići će na terence, dok će na ostatak biti utrošeno oko 60 milijuna kuna.Ipak, iz specifikacija u oglasu da se naslutiti da je većinom riječ o vozilima namijenjenim policijskim patrolama i pravosuđu, premda ima i manji broj auta srednje više klase, koja bi mogla završiti kod viših državnih dužnosnika. Pretpostavlja se da će dobar dio vozila zamijeniti ona kojima je istekao najam te moraju biti vraćena.

Sindikat pozdravio obnovu voznog parka i upozorio na “oldtimere”

U Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) pozdravljaju auti2dnhr150313najavljenu obnovu voznog parka, ali se nadaju da će se pri nabavci “voditi računa o sigurnosti zaposlenika i građana, imajući u vidu činjenicu da neka službena vozila koja su prisiljeni koristiti, predstavljaju sigurnosnu ugrozu u prometu”.

Kao primjer su naveli Citroen C15 proizveden davne 1984. godine, koji je i danas u uporabi u zatvorskom sustavu. Kažu da bi ga se moglo ustupiti Udruzi oldtimera.
Pozivaju da se zabrani uporaba tehnički neispravnih i dotrajalih vozila, odnosno da se provjeri stanje voznog parka kojim su se prisiljeni koristiti državni službenici i namještenici.

vozila_pd150313

(POSLOVNI DNEVNIK, 15. ožujka 2013.) Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) Republike Hrvatske poslao je pripoćenje pod naslovom “Neka službena vozila opasna su po život” kojim se osvrnuo na Vladino obnavljanje voznog parka.

pd_logo_novi“Vozila kojima se u svom svakodnevnom radu služe državni službenici u različitim državnim službama sredstvo su za rad i Sindikat se nada da će se pri njihovoj nabavci voditi računa o sigurnosti zaposlenika i građana, imajući u vidu činjenicu da neka službena vozila koja su prisiljeni koristiti predstavljaju sigurnosnu ugrozu u prometu”, stoji u priopćenju.

“Sindikat stoga pozdravlja obnavljanje voznog parka koje provodi Vlada i predlaže da se, pored nabave novih vozila za potrebe različitih državnih službi, zabrani uporaba tehnički neispravnih i dotrajalih vozila, odnosno provjeri stanje voznog parka kojim su se prisiljeni koristiti državni službenici i namještenici, a neka od njih mogu se ustupiti i Udruzi oldtimera, poput ovog modela Citroena C15 iz 1984. godine, koji se još uvijek koristi u zatvorskom sustavu”, zaključuje se u priopćenju SDLSN-a.

NABAVKA VOZILA
SDLSN: Neka službena vozila opasna su po život!

vozila_sluzbena

…za uvećanje klikni na sliku

(SDLSN, 15. ožujka 2013.) Vozila kojima se u svom svakodnevnom radu služe državni službenici u različitim državnim službama sredstvo su za rad i Sindikat se nada da će se pri njihovoj nabavci voditi računa o sigurnosti zaposlenika i građana, imajući u vidu sdlsn_www220činjenicu da neka službena vozila koja su prisiljeni koristiti predstavljaju sigurnosnu ugrozu u prometu.
Sindikat stoga pozdravlja obnavljanje voznog parka koje provodi Vlada i predlaže da se, pored nabave novih vozila za potrebe različitih državnih službi, zabrani uporaba tehnički neispravnih i dotrajalih vozila, odnosno provjeri stanje voznog parka kojim su se prisiljeni koristiti državni službenici i namještenici, a neka od njih mogu se ustupiti i Udruzi oldtimera, poput ovog modela Citroena C15 iz 1984. godine, koji se još uvijek koristi u zatvorskom sustavu. S. Kuhar

Pročitajte još…