SDLSN: Neprihvatljivo selektivno povećanje plaća u MORH-u

SDLSN: Neprihvatljivo selektivno povećanje plaća u MORH-u

MORH_ZTZ_place

(SDLSN, 25. travnja 2008.) Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH traži od ministra obrane Branka Vukelića hitno ujednačavanje sustava plaća u Ministarstvu obrane.

SDLSN_wwwSindikat ministru Vukeliću zamjera što je povećanjem plaća zaposlenika Zrakoplovno-tehničkog zavoda (ZTZ) od 10 posto za službenike i namještenike i 20 posto za mehaničare, tehničare, tehničke specijaliste i pomoćne djelatnike doveo u nepovoljniji položaj ostale civilne zaposlenike u sustavu obrane.

0 RNaime, jednako uvećanje plaća nije omogućeno djelatnicima Remontnog zavoda (RZ) kopnene vojske, koji vrše generalni remont tenkova, borbenih vozila, topova, raketnih sustava, benzinskih postaja i dr., kao i ostalim specijaliziranim tehničarima raspoređenim u Oružanim snagama, ali i svim službenicima i namještenicima.

Stječe se dojam da se u MORH-u o poboljšanju statusa zaposlenih odlučuje srazmjerno snazi njihovog pritiska na poslodavca i mogućnosti nanošenja štete u protupožarnoj sezoni (sjetimo se, ZTZ vrši remont kanadera), a ne objektivnim razmatranjem položaja i plaća svih službenika i namještenika sustava obrane.

Stoga Sindikat traži hitan sastanak s ministrom Vukelićem, radi razmatranja gospodarskog i socijalnog položaja oko 4.800 službenika i namještenika koji nisu obuhvaćeni povećanjem plaća.

U suprotnom biti ćemo prisiljeni izlaz iz diskriminirajuće situacije tražiti svim raspoloživim sredstvima sindikalnog pritiska.

morh_place101

Sindikati državnih službenika i policije traže povećanje plaća

hina_print_logoZAGREB, 25. travnja 2008. (Hina) – Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske i Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a zatražili su danas povećanje plaća službenika i namještenika MORH-a i policajaca koji nisu obuhvaćeni Vladinom odlukom o povećanju plaća djelatnim vojnim osobama i radnicima Zrakoplovno-tehničkog zavoda (ZTZ).

Sindikat državnih službenika u priopćenju je zatražio od ministra obrane Branka Vukelića hitno ujednačavanje sustava plaća u MORH-u.

Vukelic180Sindikat ministru Vukeliću zamjera što je povećanjem plaća radnika ZTZ-a od 10 posto za službenike i namještenike i 20 posto za mehaničare, tehničare, tehničke specijaliste i pomoćne djelatnike doveo u nepovoljniji položaj ostale civilne zaposlenike u sustavu obrane.

Naime, jednako uvećanje plaća nije omogućeno djelatnicima Remontnog zavoda kopnene vojske, koji obavljaju generalni remont tenkova, borbenih vozila, topova, raketnih sustava, benzinskih postaja i dr., kao i ostalim specijaliziranim tehničarima raspoređenim u Oružanim snagama, ali i svim službenicima i namještenicima.

Stoga sindikat traži hitan sastanak s Vukelićem, radi razmatranja gospodarskog i socijalnog položaja oko 4.800 službenika i namještenika koji nisu obuhvaćeni povećanjem plaća.

I Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a u priopćenju ističe kako “povećanje plaća vojsci nužno vodi za sobom i povećanje plaća policajcima”.

I dosad je plaća vojnika bila četiri posto veća od plaće policajca, unatoč dodatku na posebne uvjete rada, naglašava sindikat te upozorava da policajci primaju manje od prosječne plaće u Hrvatskoj, čime država pokazuje koliko stvarno cijeni policiju.

Sindikat stoga traži od ministra Berislava Rončevića jasan plan razvoja MUP-a, povratak dostojanstva službi te povećanje plaća.

morh_place_zzine250408

morh_placeTTXT