SDLSN odgovara Šimonoviću: “Prijavili smo korupciju i ispali glupi i poniženi!”

SDLSN odgovara Šimonoviću: “Prijavili smo korupciju i ispali glupi i poniženi!”

korupcija_vlada

(SDLSN, 26. veljače 2009.) U povodu lansiranja 2,4 milijuna kuna vrijedne kampanje “Korupcija je propast društva” i izjave ministra pravosuđa Ivana Šimonovića o tome kako bi građani trebali prijaviti korupciju zbog svog dostojanstva i ponosa Hrvatske kao države, Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH poručuje kako je slučaj namještanja poslova čišćenja, održavanja i vođenja restorana društvene prehrane u tadašnjem Ministarstvu pomorstva, prometa i veza i omogućavanje potpisivanja višegodišnjeg milijunskog posla mimo uvjeta natječaja i pozitivnih propisa prijavio nadležnim inspekcijskim tijelima, ali je reakcija pravne države izostala.
Zbog svega toga ispali smo glupi i ostali poniženi, jer je jedina reakcija sustava kontrole javne nabave, policije, pravosuđa i USKOK-a bila zatvaranje očiju pred notornom činjenicom da je tvrtki PARTING nezakonitim pogodovanjem dodijeljen posao u državnom tijelu i to od strane državnih dužnosnika i službenika te im time omogućena protupravna imovinska korist.
Ukoliko Vam je zaista stalo do borbe protiv korupcije, poručuje SDLSN, spremni smo Vam ponovno dostaviti svu potrebnu dokumentaciju i testirati je li Vaša predanost borbi protiv korupcije stvarna ili se radi o medijskom spinu i predstavi za potrebe ulaska u EU.

Na kraju, evo i mali podsjetnik kako se u jednom ministarstvu dobiva posao…

SDLSN_VJ374

Na nepravilnosti koje je Ured za javnu nabavu Vlade “primjetio” krajem 2006. godine, Sindikat je upozoravao još 2003. godine…

Juro_Regvar374

Zašto Juro nije htio vidjeti ono što je Mati bilo jasno, ali tek kad je već nastupila zastara…

Krasic374_final

Državna revizija jedina je cijelo vrijeme upozoravala na nezakonito postupanje…

Povjerenstvo374

Je li ODO uopće pročitalo zapisnik s otvaranja ponuda?

Pročitajte još…