SDLSN pisao ministru Vukeliću: “Prosvjedujemo zbog nehumanog i ponižavajućeg odnosa prema službenicima i namještenicima!”

SDLSN pisao ministru Vukeliću: “Prosvjedujemo zbog nehumanog i ponižavajućeg odnosa prema službenicima i namještenicima!”

Branko_Vukelic(SDLSN, 7. svibnja) SDLSN je danas uputio prosvjedno pismo ministru gospodarstva, rada i poduzetništva zbog nehumanog i ponižavajućeg prijama na koji su naišli službenici i namještenici bivšeg Ministarstva rada i socijalne skrbi i Ministarstva za obrt, malo i srednje poduzetništvo, koji su silom zakona postali službenici ministarstva kojem je na čelu. “Mislimo da je riječ o velikom propustu koji ima sva obilježja diskriminacije, a prije svega se radi o nekulturnom i nekolegijalnom postupku spram državnih službenika i namještenika,…” stoji u dopisu ministru Vukeliću. Sindikat ministru i stručnim službama ministarstva zamjera činjenicu da nitko iz ministarstva nije u Središnji državni ured za upravu dostavio podatke o broju i strukturi državnih službenika koje neće biti moguće rasporediti nakon preustroja. “Tako se događa da druga državna tijela natječajem u državnu službu primaju nove službenike i namještenike, umjesto da se već postojeći rasporede na novootvorena radna mjesta“.

VBabicInteresantno je da je u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva 28. travnja održana prezentacija projekta “Promocija kvalitetnog radnog mjesta” (slika lijevo) u povodu Međunarodnog praznika rada. Na prezentaciji nismo bili, ali ne vjerujemo da je na njoj predvorje ministarstva u kojem se trenutno nalaze neraspoređeni službenici promovirano kao “kvalitetno radno mjesto”. Dolje možete pročitati članak iz današnjeg Vjesnika.

AVjesnik_374