SDLSN poziva građane: “Predstavite se ministrima!”

kabineti_nacional190412

Tajnik sindikata Siniša Kuhar predložio je građanima da svoje životopise, crteže, liriku s područja resorno-ministarske tematike, glazbene uratke i video klipove upute na adrese dužnosnika s naznakom “za posao bez natječaja u kabinetu”, reagirajući tako na Vladinu odredbu o mogućnosti zapošljavanja u ministarske kabinete bez prethodno provedenog natječaja

nacional200Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH pozvao je sve zainteresirane građane za posao u državnoj upravi da se predstave ministrima, predsjedniku i potpredsjedniku Hrvatskog sabora, potpredsjedniku Vlade koji nije čelnik ministarstva i predstojniku državnog ureda, radi zapošljavanja na određeno vrijeme u njihovim kabinetima.

“Svidite li se državnom dužnosniku, to znači da je posao vaš, a ako ste slučajno član stranke kojoj pripada vaše su šanse za zapošljavanje u depolitiziranoj i profesionalnoj hrvatskoj državnoj upravi još i veće”, navodi u svom javnom pozivu kriterije Vladinog “natječaja” Siniša Kuhar, glavni tajnik rečenog sindikata.

Ironična je to reakcija na nedavne izmjene i dopune Zakona o državnim službenicima, zahvaljujući kojima je omogućeno da se u kabinetima državnih dužnosnika mogu zaposliti građani “bez prethodne provedbe javnog natječaja, odnosno oglasa za prijam u državnu službu”.

Zakonska odredba Kukuriku koalicije, koja je izazvala žestoke reakcije saborske oporbe, tako je postala i predmet poruge sindikalne središnjice kojoj je posao da se brine za prava radnika u sektoru na koji se odnosi najnovije zakonsko rješenje Milanovićeve Vlade.

Kako bi ilustrirao da se radi o “dobroj” i već uhodanoj praksi zapošljavanja, Kuhar navodi slučaj izvjesnog Žarka Vukobrata, kandidata SDP-a za dožupana i člana Županijske skupštine Karlovačke županije i bivšeg zaposlenika poduzeća Komunalno Jastrebarsko d.o.o.

“On se, kako saznajemo, očito dobro predstavio potpredsjednici Vlade RH i ministrici socijalne politike i mladih te je zbog toga dobio radno mjesto u njezinom kabinetu, a na današnjoj 19. sjednici Vlade imenovan je “kao predstavnik ministarstva nadležnog za obitelj i socijalnu skrb” članom Upravnog odbora Zaklade “Hrvatska za djecu”. Pretpostavljamo, temeljem iskustva u radu s djecom u komunalnom poduzeću.”, zaključuje tajnik sindikata Siniša Kuhar, predlažući građanima da svoje životopise, crteže, liriku s područja resorno-ministarske tematike, glazbene uratke i video klipove upute na adrese dužnosnika s naznakom “za posao bez natječaja u kabinetu”.

SDLSN poziva građane: “Predstavite se ministrima!”

kabinetski_sluzbenici

(SDLSN, 19. travnja 2012.) Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH poziva sve zainteresirane građane za posao u državnoj upravi da se predstave ministrima, predsjedniku i potpredsjedniku Hrvatskog sabora, potpredsjedniku Vlade koji nije čelnik ministarstva i predstojniku državnog ureda, radi zapošljavanja na određeno vrijeme u njihovim kabinetima.

sdlsn_www220Naime, nedavnim izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima “otvorena” su radna mjesta za zapošljavanje u kabinetima državnih dužnosnika na koja se u državnu službu na određeno vrijeme mogu primiti građani “bez prethodne provedbe javnog natječaja, odnosno oglasa za prijam u državnu službu”, što znači da je posao Vaš svidite li se državnom dužnosniku, a ako ste slučajno član stranke kojoj pripada Vaše su šanse za zapošljavanje u depolitiziranoj i profesionalnoj hrvatskoj državnoj upravi još i veće.

vukobrat_youtube

Da se radi o “dobroj” i već uhodanoj praksi pokazuje slučaj Žarka Vukobrata, kandidata SDP-a za dožupana i člana Županijske skupštine Karlovačke županije i bivšeg zaposlenika poduzeća Komunalno Jastrebarsko d.o.o., koji se, kako saznajemo, očito dobro predstavio potpredsjednici Vlade RH i ministrici socijalne politike i mladih te je zbog toga dobio radno mjesto u njezinom kabinetu, a na današnjoj 19. sjednici Vlade imenovan je “kao predstavnik ministarstva nadležnog za obitelj i socijalnu skrb” članom Upravnog odbora Zaklade “Hrvatska za djecu”. Pretpostavljamo, temeljem iskustva u radu s djecom u komunalnom poduzeću.

SDLSN stoga predlaže građanima da svoje životopise, crteže, liriku s područja resorno-ministarske tematike, glazbene uratke i video klipove upute na adrese dužnosnika s naznakom “za posao bez natječaja u kabinetu”. S. Kuhar

Pročitajte još…