SDLSN predlaže Mirka Dusparu kao mjernu jedinicu za učinkovitost lokalne samouprave

duspara_tportal040716

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) odao je u ponedjeljak “priznanje” slavonskobrodskom gradonačelniku Mirku Duspari time što je predložio da se njegovim imenom nazive mjerna jedinica za učinkovitost lokalne samouprave. Duspara je, naime, u rekordno kratkom vremenu od 108 minuta, nakon što mu je službenica dostavila dokaz o prekvalifikaciji koja joj omogućuje raspored na slobodno radno mjesto, izradio i sindikatu dostavio izmjenu sistematizacije kojom je ukinuo radno mjesto komunalnog redara na koje bi “nepoćudna” službenica mogla biti raspoređena

tportal_logo170415(tportal.hr, 4. srpnja 2016.) Siniša Kuhar, glavni tajnik SDLSN-a, navodi da je razvidno da se radi o nepoćudnoj službenici jer je izmjenom sistematizacije za ona radna mjesta na koja je mogla biti raspoređena izbrisan uvjet tehničke stručne spreme, koju ona posjeduje, pa je zbog nemogućnosti rasporeda na radno mjesto stavljena na raspolaganje, što u službeničkom zakonodavstvu predstavlja otkazni rok tijekom kojeg se službenik može rasporediti na drugo slobodno radno mjesto za koje ispunjava uvjete.

“Naivna službenica, koja je uz to još zamjenica sindikalne povjerenice u gradskoj upravi Slavonskog Broda, 27. lipnja u 13.32 poslodavcu je dostavila dokaz da joj je u e-radnu knjižicu upisano stečeno zvanje upravne referentice, koje je stekla prekvalifikacijom u PUO-u Libar Slavonski Brod, čime je stekla potrebno stručno zvanje za nepopunjeno radno mjesto komunalnog redara, a za to radno mjesto III. kategorije položila je stručni ispit 19. svibnja 2001. godine, očekujući sretan rasplet svoje nezavidne situacije izglednog prestanka službe po isteku roka raspolaganja”, opisuje Kuhar.

“Odstrel nepoćudne gradske službenice”

No umjesto toga gradonačelnik Duspara joj je u 15.20 tog dana dostavio Prijedlog izmjena i dopuna Pravilnika o unutarnjem redu Grada Slavonskoga Broda s istom datumom, kojim je ukinuo baš ono radno mjesto komunalnog redara na koje je stjecanjem zvanja upravne referentice mogla biti raspoređena.

“Duspara je time pokazao da lokalna samouprava može mnogo toga učiniti u nevjerojatno kratkom vremenu, posebice kad se zna da su izmjena i dopuna sistematizacije, usmjerene jedino i isključivo odstrelu nepoćudne gradske službenice, plod združenog službeničkog pothvata u kojem se više poslušnih i zlonamjernih glava upregnulo kako Sonja Tokić više nikad ne bi radila u Gradu Slavonskom Brodu”, zaključuje Kuhar.

Sindikalna objava “puna dezinformacija”

Inače, Sanja Tokić izabrana je za zamjenicu SDLSN-ove povjerenice u travnju 2015., kada je izabrana i nova povjerenica Sanja Jurić, nakon čega je sindikat Gradske uprave Slavonskog Broda zatražio žuran inspekcijski nadzor Ministarstva uprave i Ministarstva rada zbog navodnih nepravilnosti i nezakonitosti u radu.

Mirko Duspara danas je zauzet sjednicom Gradskog vijeća, a Jastra Gubić, viša stručna suradnica za odnose s javnošću i protokol u upravi Slavonskog Broda, poručila je da današnju objavu SDLSN-a gradonačelnik neće komentirati jer je “poslovično puna dezinformacija”, baš kao su to i ostale objave tog sindikata o gradonačelniku Slavonskog Broda u posljednjih godinu i pol.

PRIZNANJE SINDIKATA
SDLSN predlaže Mirka Dusparu kao mjernu jedinicu za učinkovitost lokalne samouprave

Duspara je 108 minuta nakon što je službenica na raspolaganju dostavila dokaz o prekvalifikaciji koja joj omogućuje raspored na slobodno radno mjesto, izradio i Sindikatu dostavio izmjenu sistematizacije kojom je ukinuo radno mjesto komunalnog redara na koje bi nepoćudna službenica mogla biti raspoređena

3D Knob - Maximize Efficiency

(SDLSN, 4. srpnja 2016.) Da lokalna samouprava, i javna uprava općenito, može reagirati žurno, u realnom vremenu, na izazove koje pred nju postavlja aktualna stvarnost, potvrdio je ovih dana slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara i zbog toga zaradio priznanje Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske – prijedlog da se mjerna jedinica za učinkovitost lokalne samouprave nazove “Mirko Duspara”.

sdlsn_www220Mirko Duspara zaradio je ovo priznanje zato što je, u nevjerojatnih 108 minuta nakon što je službenica na raspolaganju dostavila dokaz o prekvalifikaciji koja joj omogućuje raspored na slobodno radno mjesto, izradio i Sindikatu dostavio izmjenu sistematizacije kojom je ukinuo radno mjesto komunalnog redara na koje bi nepoćudna službenica mogla biti raspoređena.
Da se radi o nepoćudnoj službenici razvidno je iz činjenice da je nakon 20 godina rada u slavonskobrodskoj gradskoj upravi doživjela izmjenu sistematizacije kojom nije smanjen broj radnih mjesta, dapače, povećana je za jednog izvršitalja (radno mjesto), ali je za ona radna mjesta na koja je mogla biti raspoređena izbrisan uvjet tehničke stručne spreme, koju ona posjeduje, pa je zbog nemogućnosti rasporeda na radno mjesto stavljena na raspolaganje, koje u službeničkom zakonodavstvu predstavlja otkazni rok tijekom kojeg se službenik može rasporediti na drugo slobodno radno mjesto za koje ispunjava uvjete.
Naivna službenica, koja je uz to još i zamjenica sindikalne povjerenice u gradskoj upravi Grada Slavonskog Broda, 27. lipnja u 13:32 sati poslodavcu je dostavila dokaz da joj je u e-radnu knjižicu upisano stečeno zvanje upravne referentice, koje je stekla prekvalifikacijom u PUO Libar Slavonski Brod, čime je stekla potrebno stručno zvanje za nepopunjeno radno mjesto – komunalni redar, za koje radno mjesto III. kategorije je stručni ispit položila 19. svibnja 2001. godine, očekujući sretan rasplet svoje nezavidne situacije izglednog prestanka službe po isetku roka raspolaganja.
Međutim, umjesto vijesti o rasporedu na radno mjesto za koje je kvalificirana, gradonačelnik Mirko Duspara istoga je dana – 27. lipnja 2016. godine, u 15:20 sati dostavio sindikalnoj povjerenici SDLSN Prijedlog izmjena i dopuna Pravilnika o unutarnjem redu Grada Slavonskoga Broda od 27. lipnja 2016. godine, kojim je ukinuo baš ono radno mjesto komunalnog redara na koje je stjecanjem zvanja upravne referentice mogla biti raspoređena nepoćudna službenica.
Duspara je time pokazao da lokalna samouprava može mnogo toga učiniti u nevjerojatno kratkom vremenu, posebice kad se zna da je izmjena i dopuna sistematizacije, usmjerena jedino i isključivo odstrelu nepoćudne gradske službenice, plod združenog službeničkog pothvata u kojem se je više poslušnih i zlonamjernih glava upregnulo kako Sonja Tokić više nikad ne bi radila u Gradu Slavonskom Brodu. S. Kuhar