SDLSN: Službenike ubijaju, ranjavaju, uzimaju im prijevoz, regres, dar za djecu…

Sindikat: policija mora bez straha primjenjivati svoje ovlasti

policija_prisila

ZAGREB, 3. svibnja 2010. (Hina) – Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a ocijenio je da tragedija koja se u subotu dogodila na stadionu u Maksimiru pokazuje da policija mora beskompromisno primijeniti postojeće ovlasti bez straha da će ih se prozivati za brutalnost, a napade na policajce osudio je i Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika.

hina_print_logo“Osobe koje su u subotu činile nerede na stadionu jasno pokazuju koji jezik razumiju, jezik sile i tako im treba uzvratiti”, ističe u priopćenju predsjednik MUP-ovog nezavisnog sindikata Zdravko Lončar.
Dodaje kako je očigledno da tolerancija, snošljivost i mir, koje su do sada zagovarali, neće donijeti željene rezultate.
“Ovakvo nasilje na stadionima traži adekvatni odgovor. Iako se već najavljuju izmjene postojećih zakona mišljenja smo da su one nužne, ali ne i jedino što treba učiniti”, smatraju u sindikatu.
U Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika smatraju da je navijački huliganizam ponovno aktualizirao uvjete rada hrvatskih policajaca, ali i drugih državnih službenika u državi u kojoj je sve lakše podići ruku na njene predstavnike.
“Priliku da obrane svoj ponos i pravo na rad i prava iz rada imat će već ovaj tjedan, kad im Vlada ponudi da se odreknu regresa, božićnice i dara za djecu. Da ih mogu nastaviti ubijati, ranjavati, psovati, vrijeđati i podcjenjivati za manje novaca”, ističe glavni tajnik sindikata Siniša Kuhar.

SDLSN Službenike ubijaju, ranjavaju, uzimaju im prijevoz, regres, dar za djecu, božićnicu…

huligani_vl030510

Službenici će priliku da obrane svoj ponos i pravo na rad i prava iz rada imati već ovaj tjedan, kad im Vlada “ponudi” da se odreknu regresa, božićnice i dara za djecu.
Da ih mogu nastaviti ubijati, ranjavati, psovati, vrijeđati i potcjenjivati za manje novaca.

sdlsn_www220(SDLSN, 3. svibnja 2010.) Navijački huliganizam ponovno je aktualizirao uvjete rada hrvatskih policajaca, ali i drugih državnih službenika u državi u kojoj je sve lakše podići ruku na njene predstavnike.
Razbojnici se ne libe ubijati ih ako im stanu na put u pljačkaškim pohodima.
Huligani koji sebe nazivaju navijačima psuju ih, pljuju, napadaju i ranjavaju.
Građani ih pokušavaju (i ponekad uspijevaju) podmićivati ili im prijete svojim političkim vezama.
Oni u pravosudnoj policiji, kojih je 1.000 manje od broja potrebnog za čuvanje prevelikog broja zatvorenika, rade u skladištima i pomoćnim prostorijama jer su njihove zajedničke prostorije i kancelarije prenamijenjene u zatvorske kapacitete i svakoga su dana izloženi prijetnjama i pritisku “korisnika” u obliku opisa što će sve raditi njima i članovima njihovih obitelji kad izađu…

huligani_jl030510

Državni inspektori u nadzor kreću u automobilima s “čelavim” gumama, katastarske službenike napadaju hladnim oružjem, a službenice na izdavanju dokumenata u MUP-u i zapisničarke na sudu vježbaju izdržljivost svog mjehura za vrijeme rada na šalteru i trajanja sudskih rasprava.
Poreznicima prijete mrakom dok pokušavaju naplatiti ono što pripada državi, a vatrogascima uvode “kancelarijsko” osmosatno radno vrijeme. Kažu, tako se radi u Europi.

masakr_op_sud

Zaposlene u sustavu obrane otpuštaju. Tu je sada NATO. Ljudi mogu ća…
Iznadprosječno plaćeni voditelji informativnih emisija prozivaju ih zbog činjenice što postoje i traže plaću i prava iz kolektivnih ugovora, dok drugi ostaju bez posla.
Radnici u gospodarstvu poručuju im da oni ništa ne proizvode.
I na kraju, Vlada im reže putne troškove, traži od njih da se odreknu regresa, dara za djecu, božićnice.

napad_dugo_selo_24sata

Da, sjete ih se ponekad kad ostanu bez oka, ubodu ih nožem ili rane vatrenim oružjem, stradaju pri intervenciji, zbog njihova se stručnog rada opet otvori neko poglavlje u pregovorima za pristupanje EU, ali malo potom ih opet svrstaju u bezličnu masu prevelike i neučinkovite birokracije.
Stoga je možda vrijeme da se državni službenici konačno zapitaju trebaju li se sramiti što postoje? Trebaju li pristati na to da se njihov rad smatra nepotrebnim, a njih opisuje kao podvrstu životinjskog svijeta – parazite?
Priliku da obrane svoj ponos i pravo na rad i prava iz rada imat će već ovaj tjedan, kad im Vlada “ponudi” da se odreknu regresa, božićnice i dara za djecu.
Da ih mogu nastaviti ubijati, ranjavati, psovati, vrijeđati i potcjenjivati za manje novaca.