SDLSN Tko vjeruje Vladi nek’ čeka, drugi mogu tužiti

SDLSN Tko vjeruje Vladi nek’ čeka, drugi mogu tužiti

sdlsn_www220(SDLSN, 20. prosinca 2009.) Članovima Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske od danas je na raspolaganju potrebna dokumentacija za pokretanje postupka mirenja, odnosno sudskih postupaka za isplatu neisplaćenog dijela božićnice za 2009. godinu.

Dokumentaciju mogu preuzeti već danas “klikom” na poveznicu (ikonu) “Božićnica ’09.- vrati medi 625 kuna“, koja je objavljena na web stranicama SDLSN, a u ponedjeljak će putem pošte biti dostavljena u više od 500 sindikalnih podružnica u cijeloj Hrvatskoj.
Članovi Sindikata odlučit će ponaosob hoće li odmah po primitku prepolovljenog iznosa bozicnica09_ikonabožićnice opunomoćiti Sindikat kako bi isplatu drugog dijela božićnice osigurali u postupku mirenja odnosno sudskim putem ili će pričekati i vidjeti hoće li im Vlada na proljeće isplatiti još nešto, a ako da – koliko.
Onima koji vjeruju činjenice ionako ništa ne znače.
A one ne govore u prilog Vlade kao vjerodostojnog poslodavca.
Skeptici će se prisjetiti da je sadašnja predsjednica Vlade RH ujedno i potpisnica kolektivnog ugovora, doduše u svojstvu potpredsjednice Vlade, kojim se Vlada obvezala isplatiti božićnicu jednokratno u iznosu od 1250 kuna i to u prigodi božićnih blagdana, a ne Uskrsa.
Potpisano Vlada ne poštuje pa će se možda sumnjičavi i nepovjerljivi zapitati može li se takvoj Vladi vjerovati da će na proljeće isplatiti ostatak božićnice, pogotovo kad i sama premijerka poručuje: “Bude li mogućnosti…”.

Pročitajte još…