SDLSN traži istragu o povjeravanju poslova čišćenja tvrtki Control Home Managament

RADE I SUBOTOM
Državni ured za središnju javnu nabavu raskinuo ugovor s Control Home Menagementom u subotu?

CHM_Odgovor_na_upit_SDLSN_sredisnja_nabava

…za čitanje klikni na sliku

SDLSN traži istragu o povjeravanju poslova čišćenja tvrtki Control Home Management

spring cleaning

(SDLSN, 6. lipnja 2016.) Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske od nadležnih državnih tijela traži istragu okolnosti pod kojima je posao čišćenja prostora u vlasništvu države na 700 lokacija u najvećem dijelu povjeren tvrtci Control Home Management iz Benkovca.

sdlsn_www220Naime, ovih dana, kako pišu mediji i Sindikat obavješćuju njegovi povjerenici s terena, čišćenje objekata od strane CHM je obustavljeno, a čistačice već mjesecima nisu primile plaću, iako državna tijela uredno plaćaju “usluge” CHM-a.
Tvrtka Control Home Management je, prema pisanju Lidera u prosincu 2015. godine, u godini koja je prethodila javnom natječaju, imala jednog zaposlenog i 23.000 kuna prihoda, a na natječaju na kojem je dobila posao vrijedan 15 milijuna kuna, Državni ured za javnu nabavu ne samo da nije tražio nikakve dodatne uvjete, odnosno jamstva, već je izbacio sve osigurače kojih je bilo u prethodnim natječajima za takve poslove.
SDLSN stoga traži informaciju o tome kakva je situacija u prostorima u državnom vlasništvu u kojima je čišćenje povjereno CHM-u, kao i s radnicima koji za svoj rad mjesecima ne dobivaju plaću. S. Kuhar