SDLSN traži istragu ranjavanja pravosudnog policajca

pozega_vl250215

U pucnjavi kod Požege ozlijeđeni su muškarac i žena

(VEČERNJI LIST, 25. veljače 2015.) Policija javlja kako je treća osoba koja je sudjelovala u pucnjavi, zatvorena obiteljsku kuću i prijeti da će se ozlijediti

AUTOR: Vecernji.hr

Muškarac i žena ozlijeđeni su u pucnjavi koja se jutros oko 8 sati dogodila u Pavlovcima kod Brestovca.

vl_logo170214Kako javlja policija, treća osoba koja je sudjelovala u pucnjavi, zatvorena je u obiteljsku kuću i prijeti da će se ozlijediti pa je pozvana Specijalna jedinica policije iz Osijeka.

Napadač je, prema pisanju portala 034portal.hr navodno bivši zatvorenik koji je upucao dvoje supružnika. Oboje ranjenih su u šok-sobi. Žena ima prostrelnu ranu ramena, a muškarcu je propucan trbuh. Oboje su trenutačno na operaciji te nisu u životnoj opasnosti iako su pretrpjeli teške ozljede. Napadač je također iz Pavlovaca i poznat je policiji.

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske tvrdi kako je nastrijeljeni muškarac pravosudni policajac kojem je napadač, bivši istražni zatvorenik, već prije prijetio. Činio je to i tijekom boravka u zatvoru, o čemu je obaviještena policija i sud, koji ga je pustio na slobodu krajem siječnja ove godine, poručuju.

Od 7.52 sati, državna cesta D-38 u mjestu Brestovac je zatvorena stoga policija moli građane za razumijevanje te da koriste alternativne pravce Požega – Velika-Pasikovci – Pakrac i Brestovac – Nova Gradiška – Okučani – Pakrac.

NAPADAČ SE ZABARIKADIRAO
DRAMA KOD POŽEGE Izašao iz zatvora prije mjesec dana, ranio supružnike i sada prijeti da će se ubiti!

Karlovac, 16.07.2012 - Tucnjava i pucnjava izmedju roma u romskom naselju Orlovac sa tri ozlijedjene osobe

Autor: Portal Jutarnji.hr, Nikola Patković

(JUTARNJI LIST, 25. veljače 2015.) Policija je blokirala sve ulaze u selo kod Požege, traži napadača koji je iz vatrenog oružja upucao dvoje supružnika.

jl_logo300512– Budući da je treća osoba, koja je sudjelovala u pucnjavi, zatvorena u obiteljsku kuću i prijeti da će se ozlijediti, pozvana je Specijalna jedinica policije iz Osijeka, stoji u najnovijem priopćenju policije, a potpisuje ga glasnogovornica Ivana Radić.

Ozlijeđeni su prevezeni vozilom Hitne pomoći u bolnicu.

Žena ima prostrijelnu ranu ramena, a muškarcu je propucan trbuh. Oboje su trenutačno na operaciji u požeškoj bolnici, no nisu u životnoj opasnosti iako su pretrpjeli teške ozljede. Oboje su iz Pavlovca, kao i napadač koji je i poznat je policiji. Kako doznajemo, napadač je pucao u susjede, s kojima je bio u sukobu zbog sudskog spora, no pojedinosti zasad nisu poznate.

Napadač je prije mjesec dana izašao iz zatvora.

Sindikat: Bivši zatvorenik i ranije prijetio pravosudnom policajcu

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (SDLSN) od ministra pravosuđa, ministra unutarnjih poslova i ravnatelja uprave za zatvorski sustav traži istragu zbog jutrošnjeg ranjavanja pravosudnog policajca i njegove supruge od strane bivšeg zatvorenika kod Požege.

U priopćenju ističu kako se radi se o bivšem istražnom zatvoreniku koji je već ranije prijetio nastrijeljenom pravosudnom policajcu, a činio je to i tijekom boravka u zatvoru, o čemu je obaviještena policija i sud, koji ga je pustio na slobodu krajem siječnja ove godine.

Međutim, usprkos ovim saznanjima nadležnih državnih i pravosudnih tijela, bivši je zatvorenik svoju prijetnju i ostvario nastrijelivši pravosudnog policajca kojem je već ranije prijetio puškom sačmaricom u trbuh, a njegovu suprugu u rame na kućnom pragu njihova doma.

Također, SDLSN od Ministarstva pravosuđa i Uprave za zatvorski sustav traži preispitivanje odluke o spajanju zatvora i kaznionice u Požegi, budući da se radi o različitim tipovima penalnih ustanova u kojima se primjenjuju drugačiji sigurnosni standardi.

NASTRIJELJEN NA KUĆNOM PRAGU
SDLSN traži istragu ranjavanja pravosudnog policajca

sacmarica

(SDLSN, 24. veljače 2015.) POŽEGA – Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske od ministra pravosuđa, ministra unutarnjih poslova i ravnatelja uprave za zatvorski sustav traži istragu zbog jutrošnjeg ranjavanja pravosudnog policajca i njegove supruge od strane bivšeg zatvorenika kod Požege.

sdlsn_www220Kako saznajemo, radi se o bivšem istražnom zatvoreniku koji je već ranije prijetio nastrijeljenom pravosudnom policajcu, a činio je to i tijekom boravka u zatvoru, o čemu je obaviještena policija i sud, koji ga je pustio na slobodu krajem siječnja ove godine.
Međutim, usprkos ovim saznanjima nadležnih državnih i pravosudnih tijela, bivši je zatvorenik svoju prijetnju i ostvario nastrijelivši pravosudnog policajca kojem je već ranije prijetio puškom sačmaricom u trbuh, a njegovu suprugu u rame na kućnom pragu njihova doma.
Također, SDLSN od Ministarstva pravosuđa i Uprave za zatvorski sustav traži preispitivanje odluke o spajanju zatvora i kaznionice u Požegi, budući da se radi o različitim tipovima penalnih ustanova u kojima se primjenjuju drugačiji sigurnosni standardi. S. Kuhar