SDP-ovac prikuplja potpise za kandidaturu na stranačkim izborima u državnom tijelu

sdp_vl130913

(VEČERNJI LIST, 13. rujna 2013.) Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje do danas nije bio upoznat s navodnim aktivnostima službenika Uprave Negoslava Eškinje u prikupljanju potpisa za njegovu potencijalnu stranačku kandidaturu, a nakon objave indicija o takvim aktivnostima tijekom radnog vremena ili korištenjem službenih resursa Državne uprave za zaštitu i spašavanje, promptno su poduzete “sve potrebne mjere”.

vl_logo180909Reakcija je to ravnatelja DUZS-a Jadrana Perinića na objavu glavnog tajnika državnoslužbeničkog sindikata Siniše Kuhara. Kuhar je obznanio kako spomenuti Eškinja, kao potencijalni kandidat za člana Gradskog odbora SDP-a Zagreba, ovih dana potpise za unutarstranačku kandidaturu sakuplja među kolegama na poslu – državnim službenicima zaposlenim u DUZS-u.

– Je li se Negoslav odvažio na ovu akciju ohrabren činjenicom da je na čelu DUZS-a njegov stranački kolega Jadran Perinić ili je riječ samo o osebujnom shvaćanju da se predizborna bitka vodi na zemlji, u vodi, zraku i u “radnoj organizaciji”, ne znamo, ali se nadamo da SDP-ovci na službi u DUZS-u neće biti podvrgnuti sankcijama ili drugarskoj samokritici ako svom stranačkom kolegi uskrate podršku – ironičan je Kuhar.

Ravnatelj DUZS-a oglasio se nekoliko sati kasnije, uz napomenu da uvijek “provode mjere” po pitanju sumnji u postupke službenika mimo Zakona o državnim službenicima i Etičkog kodeksa. Međutim, očito nije sretan što je Kuhar ovu predizbornu aktivnost javno obznanio.

– Ne ulazeći u motive i razloge postupanja glavnog tajnika Siniše Kuhara, ostaje nejasna uloga SDLSN, kao i njihova potreba medijskog publiciranja neprovjerenih informacija, barem što se tiče DUZS-a. Sukladno navedenom, ističemo kako s indignacijom odbacujemo više nego očite tendenciozne konotacije koje potpisuje Siniša Kuhar. Ovo tim više, što je ova Uprava dosadašnjim radom imala vrlo dobru suradnju s SDLSN, posebno njezinim predsjednikom Borisom Plešom, čemu se nadamo i ubuduće – stoji u reagiranju iz kabineta ravnatelja.

sdp_sd130913

(SLOBODNA DALMACIJA, 13. rujna 2013.) Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) i Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske sukobili su se danas zbog priopćenja u kojem je sindikat optužio jednog člana SDP-a zaposlenog u DUZS-u da je na poslu prikupljao potpise za svoju kandidaturu na stranačkim izborima.

SD_logo240Prvo je sindikat u priopćenju koje potpisuje njegov glavni tajnik Siniša Kuhar ustvrdio da je jedan od potencijalnih kandidata za člana zagrebačkog Gradskog odbora SDP-a Negoslav Eškinja potpise za svoju kandidaturu prikupljao među svojim kolegama na poslu, državnim službenicima zaposlenim u DUZS-u.

“Je li se Negoslav odvažio na ovu akciju ohrabren činjenicom da je na čelu DUZS-a njegov stranački kolega Jadran Perinić ili je riječ samo o osebujnom shvaćanju da se predizborna bitka vodi na zemlji, u vodi, zraku i u radnoj organizaciji, ne znamo, ali se nadamo da SDP-ovci na službi u DUZS-u neće biti podvrgnuti sankcijama ili drugarskoj samokritici ako svom stranačkom kolegi uskrate podršku”, rečenica je iz sindikalnog priopćenja koja je razljutila ravnatelja Perinića.

Iz kabineta ravnatelja DUZS-a potom je priopćeno da Perinić do danas nije bio upoznat s navodnim aktivnostima službenika Negoslava Eškinje u prikupljanju potpisa za njegovu potencijalnu stranačku kandidaturu.

Nakon zaprimljenih prvih indicija o mogućim stranačkim aktivnostima Eškinje tijekom radnog vremena ili korištenja službenih resursa DUZS-a, u skladu sa Zakonom o državnim službenicima te Etičkim kodeksom promptno su poduzete sve potrebne mjere za utvrđivanje činjenica, uz napomenu da se one provode u svim mogućim spornim situacijama za sve službenike bez izuzeća, poručeno je iz DUZS-a.

“Ne ulazeći u motive i razloge postupanja glavnog tajnika Siniše Kuhara, ostaje nejasna uloga Sindikata državnih službenika, kao i njihova potreba medijskog publiciranja neprovjerenih informacija”, kaže se u priopćenju.

Kabinet ravnatelja stoga “s indignacijom odbacuje više nego očite tendenciozne konotacije koje potpisuje Siniša Kuhar”, te podsjeća kako je Uprava DUZS-a dosad vrlo dobro surađivala sa sindikatom, a posebno njegovim predsjednikom Borisom Plešom, čemu se nada i ubuduće.

Pročitajte još…

sdp_indexhr130913

(Index.hr, 13. rujna 2013.) JEDAN od potencijalnih kandidata za člana Gradskog odbora SDP-a Grada Zagreba potpise za kandidaturu prikuplja među svojim kolegama na poslu, tako tvrdi Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH (SDLSN). Potencijalni kandidat Negoslav Eškinja zaposlen je u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.

indexHR_logo290612“Eškinja se ovih dana dosjetio potpise za svoju kandidaturu prikupljati među svojim kolegama na poslu, državnim službenicima zaposlenim u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje. Je li se Negoslav odvažio na ovu akciju ohrabren činjenicom da je na čelu DUZS-a njegov stranački kolega Jadran Perinić ili je riječ samo o osebujnom shvaćanju da se predizborna bitka vodi na zemlji, u vodi, zraku i u radnoj organizaciji, ne znamo, ali se nadamo da SDP-ovci na službi u DUZUS-u neće biti podvrgnuti sankcijama ili drugarskoj samokritici ako svom stranačkom kolegi uskrate podršku”, soji u dopisu kojeg potpisuje Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika, objavljeno je na stranici Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH.

DUZS: Nismo upoznati s navodnim aktivnostima

Državna uprava za zaštitu i spašavanje odgovorila je na navode koji dolaze iz SDLSN-a prema kojima službenik Uprave Negoslav Eškinja prikuplja potpise za potencijalnu stranačku kandidaturu. U priopćenju koje su nam poslali, a koje potpisuje Kabinet ravnatelja DUZS-a, ravnatelj tog državnoj tijela do danas nije bio upoznat s navodnim aktivnostima Negoslava Eškinje.

“Nakon zaprimljenih prvih indicija o predmetnoj aktivnosti o mogućim stranačkim aktivnostima službenika Negoslava Eškinje tijekom radnog vremena ili korištenja službenih resursa Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a u skladu sa Zakonom o državnim službenicima te Etičkom kodeksu, promptno su poduzete sve potrebne mjere, uz napomenu da se iste provode u svim mogućim spornim situacijama za sve službenike Uprave bez izuzeća, ako za to postoji osnovana sumnja.

Ne ulazeći u motive i razloge postupanja glavnog tajnika Siniše Kuhara, ostaje nejasna uloga SDLSN, kao i njihova potreba medijskog publiciranja neprovjerenih informacija, barem što se tiče DUZS-a.

Sukladno navedenom, ističemo kako s indignacijom odbacujemo više nego očite tendenciozne konotacije koje potpisuje Siniša Kuhar. Ovo tim više, što je ova Uprava dosadašnjim radom imala vrlo dobru suradnju s SDLSN, posebno njezinim predsjednikom Borisom Plešom, čemu se nadamo i ubuduće”, stoji u priopćenju DUZS-a.

sdp_dnevnikhr130913

(Dnevnik.hr, 13. rujna 2013.) Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika uputio je dopis medijima u kojima navodi interesantne metode prikupljanja glasova jednog od potencijalnih kandidata za člana Gradskog odbora SDP-a Grada Zagreba, Negoslava Eškinje, djelatnika Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

dnevnikHR_logo2012“Eškinja se ovih dana dosjetio potpise za svoju kandidaturu prikupljati među svojim kolegama na poslu, državnim službenicima zaposlenim u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje. Je li se Negoslav odvažio na ovu akciju ohrabren činjenicom da je na čelu DUZS-a njegov stranački kolega Jadran Perinić ili je riječ samo o osebujnom shvaćanju da se predizborna bitka vodi na zemlji, u vodi, zraku i u radnoj organizaciji, ne znamo, ali se nadamo da SDP-ovci na službi u DUZUS-u neće biti podvrgnuti sankcijama ili drugarskoj samokritici ako svom stranačkom kolegi uskrate podršku”, piše u dopisu koji je popraćen fotokopijom dokumenta, a potpisuje ga Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika.
U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje pokušali smo doći do gospodina Negoslava Eškinje odakle su nam odgovorili na upit. “Državna uprava za zaštitu i spašavanje nema nikakvih saznanja o djelovanju službenika Negoslava Eškinje u prikupljanju potisa za potencijalnu kandidaturu na stranačkim izborima. Nakon provjere svih okolnosti koje navodite, uključujući i izjavu službenika Negoslava Eškinje, DUZS će poduzeti sve potrebne radnje u skladu sa Zakonom o državnim službenicima te Etičkim kodeksom”, stoji u njihovom odgovoru za Dnevnik.hr.

sdp_denvnohr130913

“Je li se Negoslav odvažio na ovu akciju ohrabren činjenicom da je na čelu DUZS-a njegov stranački kolega Jadran Perinić ili je riječ samo o osebujnom shvaćanju da se predizborna bitka vodi na zemlji,vodi i “radnoj organizaciji, ne znamo” tvrdi Kuhar i dodaje da se nadaju da SDP-ovci na službi u DUZS-u neće biti podvrgnuti sankcijama ili drugarskoj samokritici ako svom stranačkom kolegi uskrate podršku.

dnevnohr_logo130913(Dnevno.hr, 13. rujna 2013.) Predizborna bitka u zagrebačkoj Gradskoj organizaciji SDP-a se zakuhava. No, bitka se ne vodi samo između predsjedničkih kandidata Bernardića, Marasa i Mrsića već i između kandidata za članove Predsjedništva i Gradskog odbora.

“Jedan od potencijalnih kandidata za člana Gradskog odbora SDP-a Grada Zagreba, Negoslav Eškinja, ovih se dana dosjetio potpise za svoju kandidaturu prikupljati među svojim kolegama na poslu”, kaže Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH. Inače, Eškinja je zaposlen u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.

“Je li se Negoslav odvažio na ovu akciju ohrabren činjenicom da je na čelu DUZS-a njegov stranački kolega Jadran Perinić ili je riječ samo o osebujnom shvaćanju da se predizborna bitka vodi na zemlji, vodi i radnoj organizaciji, ne znamo”, kaže Kuhar.

Dodaje da se nadaju da SDP-ovci na službi u DUZS-u neće biti podvrgnuti sankcijama ili “drugarskoj samokritici” ako svom stranačkom kolegi uskrate podršku.

SDP-ovac prikuplja potpise za kandidaturu na stranačkim izborima u državnom tijelu

SDP390_DUZS

…za cjeloviti dokument klikni na sliku

(SDLSN, 13. rujna 2013.) Predizborna bitka u Gradskoj organizaciji SDP-a u Zagrebu ne vodi se samo između predsjedničkih kandidata Bernardića, Marasa i Mrsića (kandidati su navedeni abecednim redom, op.a.), već i između kandidata za članove Predsjedništva i Gradskog odbora.

sdlsn_www220Jedan od potencijalnih kandidata za člana Gradskog odbora SDP-a Grada Zagreba, Negoslav Eškinja, ovih se dana dosjetio potpise za svoju kandidaturu prikupljati među svojim kolegama na poslu – državnim službenicima zaposlenim u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.
Je li se Negoslav odvažio na ovu akciju ohrabren činjenicom da je na čelu DUZS-a njegov stranački kolega Jadran Perinić ili je riječ samo o osebujnom shvaćanju da se predizborna bitka vodi na zemlji, u vodi, zraku i u “radnoj organizaciji”, ne znamo, ali se nadamo da SDP-ovci na službi u DUZS-u neće biti podvrgnuti sankcijama ili drugarskoj samokritici ako svom stranačkom kolegi uskrate podršku. S. Kuhar