ŠEKS NAJAVIO SKORO RJEŠAVANJE PROBLEMA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

ŠEKS NAJAVIO SKORO RJEŠAVANJE PROBLEMA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

hina_logo

ZAGREB, 18. rujna 2006. (Hina) –  Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je danas kako vjeruje da bi uskoro mogao biti riješen problem blokade Požeško-slavonske županije, odnosno da bi se trebala iznaći sredstva za isplatu zaostalih plaća županijskih službenika te deblokirao račun te županije.
Seks_VladimirPomak u rješavanju problema u Požeško-slavonskoj županiji odvija se ovih dana, tako što odgovorni ljudi rade na tome da se s jedne strane nađu sredstva za isplatu pet ili šest zaostalih plaća i da se deblokira račun županije kako bi ona mogla osigurati svoje ustavne i zakonske funkcije“, izjavio je Šeks gostujući u emisiji Hrvatskog radija “S Markova trga”.
Rješenje se mora naći jer je to dužnost i obveza svih koji politički djeluju“, rekao je Šeks, dodavši i da se sam aktivno uključio u rješavanje problema.
Izrazio je uvjerenje da bi do rješavanja problema i redovnog funkcioniranja župnije moglo doći već krajem ovoga mjeseca. Do tada i u Hrvatskom saboru očekuje i rasprava o interpelaciji SDP-a koji Vladu drži odgovornom za stanje u županiji.
Tijekom te rasprave, rekao je Šeks, razmatrat će se SDP-ova namjera da interpelacijom ukaže na političku odgovornost bivših čelnika županije za njezino preveliko zaduženje koje je i dovelo do blokade.