Sindikat dao suglasnost za izvanredni otkaz osumnjičenima za korupciju u HFP-u

Sindikat dao suglasnost za izvanredni otkaz osumnjičenima za korupciju u HFP-u

SDLSN_www(SDLSN, 29. lipnja) Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske danas je, na zahtjev predsjednika HFP-a Grge Ivezića za očitovanje o izvanrednom  otkazu ugovor o radu za osumnjičene zaposlenike fonda koji se nalaze pod istragom i u pritvoru zbog korupcije, dostavio HFP-u očitovanje kako se ne protivi namjeravanoj odluci o izvanrednom otkazu ugovora o radu za Ivana Gotovca, Igora Petlevskog, Roberta Pešu i Josipa Matanovića.

Sindikat smatra kako se činjenice da se radi o osobama koje su pod istragom i u pritvoru zbog korupcije mogu okvalificirati kao «osobito važne činjenice» zbog kojih, uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka, nastavak radnog odnosa više nije moguć.

HFP_VL190607_374

HFP kao poslodavac i Sindikat ovime su ispunili obvezu iz Zakona o radu o savjetovanju socijalnih partnera prije donošenja odluke o izvanrednom otkazu, a nakon što se Sindikat očitovao o svom neprotivljenju izvanrednom otkazu, odluka o otkazu može se i provesti.

Sindikat je i ovime pokazao kako podržava napore Vlade RH u borbi s korupcijom i još jednom ponavlja svoj zahtjev da se temeljitom i profesionalnom istragom mjerodavnih tijela skine ljaga sa zaposlenika HFP-a koji su pošteno i profesionalno obavljali svoj posao pa čak i onda kad su provodili nezakonite odluke na čije donošenje nisu imali utjecaja.

Pročitajte još…