SINDIKAT DRŽAVNIH SLUŽBENIKA PREDLAŽE PREGOVORE O NOVOM KOLEKTIVNOM UGOVORU

SINDIKAT DRŽAVNIH SLUŽBENIKA PREDLAŽE PREGOVORE O NOVOM KOLEKTIVNOM UGOVORU

HRT_logo14. siječnja – Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika predložio je Vladi pokretanje pregovora o novom Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.
Protokolom o pregovorima za sklapanje KU zaključenim 1. listopada 2003. utvrđeno je da će se pregovarati o politici plaća u idućim godinama, koeficijentima radnih mjesta, dodacima na uvjete rada i nagrađivanju, podsjeća sindikat u pismu Vladi. Budući da postojeći KU vrijedi do 30. travnja ove godine, vrijeme je za početak novih pregovora kako bi se to vrijeme iskoristilo za pripremu novog KU i postizanje socijalnog mira.
Sindikat poziva Vladu na trajan i kvalitetan socijalni dijalog sa sindikatima državnih službi, a dobar početak bit će otvaranje kolektivnih pregovora. Pritom predlaže da se u pregovore uvrsti i postizanje nagodbe oko nespornih potraživanja državnih službenika i namještenika glede božićnice i dara za djecu za 2000. godinu i naknade za prekovremeni rad u MUP-u i MORH-u sa sindikatima državnih službi koji to žele. (H/tv)

hina_logo

Vlada_ministri374

ZAGREB, 14. siječnja (Hina) – Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika predložio je danas Vladi pokretanje pregovora o novom Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike. Protokolom o pregovorima za sklapanje KU zaključenim 1. listopada 2003. utvrđeno je da će se pregovarati o politici plaća u idućim godinama, koeficijentima radnih mjesta, dodacima na uvjete rada i nagrađivanju, podsjeća sindikat u pismu Vladi. Budući da postojeći KU vrijedi do 30. travnja ove godine, vrijeme je za početak novih pregovora kako bi se to vrijeme iskoristilo za pripremu novog KU i postizanje socijalnog mira. Sindikat poziva Vladu na trajan i kvalitetan socijalni dijalog sa sindikatima državnih službi, a dobar početak toga bit će otvaranje kolektivnih pregovora. Pritom predlaže da se u pregovore uvrsti i postizanje nagodbe oko nespornih potraživanja državnih službenika i namještenika u vezi božićnice i dara za djecu za 2000. godinu i naknade za prekovremeni rad u MUP-u i MORH-u sa sindikatima državnih službi koji to žele. (Hina) pp/md md

Sanader_pregovori1_500

Sanader_pregovori2_500