SINDIKAT DRŽAVNIH SLUŽBENIKA TRAŽI HITAN SASTANAK PREGOVARAČKIH ODBORA O KOEFICIJENTIMA

SINDIKAT DRŽAVNIH SLUŽBENIKA TRAŽI HITAN SASTANAK PREGOVARAČKIH ODBORA O KOEFICIJENTIMA

HRT_logo19. siječnja – Sindikat državnih službenika i namještenika zatražio je hitan sastanak s potpredsjednicom Vlade Jadrankom Kosor i državnim tajnikom za upravu Antunom Palarićem radi razmatranja prijedloga sindikata državnih službi o izmjenama Vladinih uredbi o koeficijentima i poslovima s posebnim uvjetima rada.
Prijedlog korekcije koeficijenata i uredbe o dodacima na posebne uvjete rada, u čijoj su izradi osim Sindikata državnih službenika sudjelovali Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a, Sindikat vojnih službenika i namještenika i Sindikat policije Hrvatske, dostavljen je Vladi u prosincu prošle godine, podsjeća sindikat u priopćenju.
Budući da se Vladin pregovarački tim dosad nije očitovao o prijedlozima sindikata, koji se kreću u okviru 800 milijuna kuna povećanja mase sredstava za plaće, a posebice jer se voditeljica Vladina tima, potpredsjednica Jadranka Kosor, završetkom predsjedničke kampanje ponovno može posvetiti svojim zaduženjima, sindikat smatra da nema razloga za odlaganje razgovora o tim važnim pitanjima.
Sindikati državnih službi traže korekciju koeficijenata jer plaće zaposlenih u državnim službama zaostaju za plaćama u javnim službama i javnim poduzećima, a eventualnim linearnim povećanjem osnovice to zaostajanje samo bi se povećalo, kaže se u priopćenju. (H/tv)

hina_logo

ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) –  Sindikat državnih službenika i namještenika zatražio je danas hitan sastanak s potpredsjednicom Vlade Jadrankom Kosor i državnim tajnikom za upravu Antunom Palarićem radi razmatranja prijedloga sindikata državnih službi o izmjenama Vladinih uredbi o koeficijentima i poslovima s posebnim uvjetima rada.
Prijedlog korekcije koeficijenata i uredbe o dodacima na posebne uvjete rada, u čijoj su izradi osim Sindikata državnih službenika sudjelovali Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a, Sindikat vojnih službenika i namještenika i Sindikat policije Hrvatske, dostavljen je Vladi u prosincu prošle godine, podsjeća sindikat u priopćenju.
Budući da se Vladin pregovarački tim dosad nije očitovao na prijedloge sindikata, koji se kreću u okviru 800 milijuna kuna povećanja mase sredstava za plaće, a posebice jer se voditeljica Vladina tima, potpredsjednica Jadranka Kosor, završetkom predsjedničke kampanje ponovno može posvetiti svojim zaduženjima, sindikat smatra da nema razloga za odlaganje razgovora o tim važnim pitanjima.
Sindikati državnih službi korekciju koeficijenata jer plaće zaposlenih u državnim službama zaostaju za plaćama u javnim službama i javnim poduzećima, a eventualnim linearnim povećanjem osnovice to zaostajanje samo bi se povećalo, kaže se u priopćenju. (Hina) pp/xmd ymd

SDLSN traži hitan sastanak pregovaračkih odbora o koeficijentima

timetrapp(SDLSN, 19. siječnja) Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH zatražio je od potpredsjednice Vlade RH Jadranke Kosor i državnog tajnika u Središnjem državnom uredu za upravu Antuna Palarića hitan sastanak radi razmatranja prijedloga sindikata državnih službi o izmjenama i dopunama uredbi Vlade o koeficijentima i poslovima s posebnim uvjetima rada. Sindikati su svoj prijedlog korekcije koeficijenata i uredbe o dodacima na posebne uvjete rada u čijoj su izradi sudjelovali pored SDLSN i Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a, Sindikat vojnih službenika i namještenika te Sindikat policije Hrvatske vladinoj strani dostavili u prosincu prošle godine.

Budući da se do danas vladin pregovarački tim nije očitovao na prijedloge sindikata koji se kreću u okviru iznosa od 800 milijuna kuna povećanja mase sredstava za plaće u državnom proračunu o kojemu je ministar Šuker informirao sindikate na jednome od prethodnih susreta pregovaračkih odbora, a posebice stoga što se voditeljica pregovaračkog tima Vlade, potpredsjednica Jadranka Kosor, završetkom predsjedničke kampanje ponovno može posvetiti svojim svakodnevnim zaduženjima, Sindikat smatra da više nema nikakvog razloga za odlaganje razgovora o ovim važnim pitanjima za državne službenike i namještenike.

Sindikati državnih službi odlućili su se za razgovore o korekciji koeficijenata zbog činjenice da plaće zaposlenih u državnim službama zaostaju za onima zaposlenih u javnim službama i javnim poduzećima. SDLSN je ocijenio da bi se eventualnim linearnim povećanjem osnovice za izračun plaća zaposlenih u državnim i javnim službama samo povećalo zaostajanje plaća u državnim službama.

Sindikalni prijedlog obuhvaća izmjene i dopune uredbi o koeficijentima, plaćama o policijskih službenika i posebnim uvjetima rada u državnoj službi.

Pročitajte prijedloge o izmjenama i dopunama uredbi Vlade o: