SINDIKAT: MINISTARSTVO PRAVOSUĐA I VATROGASCI JOŠ BEZ DARA ZA DJECU I BOŽIĆNICE

SINDIKAT: MINISTARSTVO PRAVOSUĐA I VATROGASCI JOŠ BEZ DARA ZA DJECU I BOŽIĆNICE

hina_logo

ZAGREB, 29. prosinca 2004. (Hina) –  Sindikat državnih službenika i namještenika uputio je danas prosvjed Vladi jer službenicima i namještenicima u Ministarstvu pravosuđa i profesionalnim vatrogascima u javnim vatrogasnim postrojbama još uvijek nisu isplaćeni dar za djecu i božićnica.
Sindikat podsjeća da se ta prava isplaćuju u prigodi Dana sv. Nikole i Božića, odnosno 6. i 25. prosinca.

empty_pocket2Iako u Kolektivnom ugovoru za državne službenike stoji da  se dar za djecu i božićnica trebaju isplatiti najkasnije do 31. prosinca, sindikat upozorava na nejednako postupanje prema zaposlenima u Ministarstvu pravosuđa i javnim vatrogasnim postrojbama, jer su ostalim službenicima ta prava već isplaćena.
Smatramo skandaloznim ponašanje dužnosnika u Ministarstvu financija, Ministarstvu pravosuđa i Ministarstvu unutarnjih poslova koji nisu poduzeli sve potrebno i organizirali pravovremenu isplatu prava zajamčenih kolektivnim ugovorom“.
Sindikat stoga traži da se dar za djecu i božićnice napokon isplate svima koji na to imaju pravo po kolektivnom ugovoru, kaže se u prosvjedu.
(Hina) pp/xmd ymd

HRT_logo29. prosinca – Sindikat državnih službenika i namještenika uputio je prosvjed Vladi jer službenicima i namještenicima u Ministarstvu pravosuđa i profesionalnim vatrogascima u javnim vatrogasnim postrojbama još uvijek nisu isplaćeni dar za djecu i božićnica.

Smatramo skandaloznim ponašanje dužnosnika u Ministarstvu financija, Ministarstvu pravosuđa i Ministarstvu unutarnjih poslova koji nisu poduzeli sve potrebno i organizirali pravovremenu isplatu prava zajamčenih kolektivnim ugovorom. Sindikat stoga traži da se dar za djecu i božićnice napokon isplate svima koji na to imaju pravo po kolektivnom ugovoru, kaže se u prosvjedu. (H/im)

Pročitajte dopis Sindikata