Sindikat obavijestio Ronka o pokretanju ovrhe nad računom Županije

Sindikat obavijestio Ronka o pokretanju ovrhe nad računom Županije

Pozega_zupanija_ploca(SDLSN, 14. srpnja) Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske oabvijestio je danas župana Zdravka Ronka da će kao punomoćnik zaposlenika Požeško-slavonske županije, u svrhu osiguranja isplate plaća službenika i namještenika, podnijeti prijedlog za ovrhu računa Županije, temeljem isplatnih lista kao ovršnih isprava.

U dopisu Sindikat je još jednom skrenuo pozornost na odgovornost Županije kao poslodavca da osigura sredstva za plaće svojih zaposlenika, kao i na neznatan udjel sredstava za plaće zaposlenika u ukupnom dugu Županije, te mogućnost da se ta sredstva osiguraju u okviru sredstava koja su nužna za obavljanje osnovnih zadaća Županije, nad kojima se ne može odrediti ovrha sukladno odredbi članka 204. stavka 2. Ovršnog zakona.

Pročitajte još…

ZBOG NEISPLATE PLAĆA SINDIKAT ĆE PREDLOŽITI OVRHU RAČUNA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

hina_logo

ronko_novi_listZAGREB, 14. srpnja 2006. (Hina) –  Sindikat državnih službenika i namještenika priopćio je danas da će u svrhu osiguranja isplate plaća službenika i namještenika Požeško-slavonske županije, podnijeti prijedlog za ovrhu računa te Županije, temeljem isplatnih lista kao ovršnih isprava.
U pismu upućenom županu Zdravku Ronku sindikat upozorava na odgovornost Županije kao poslodavca da osigura sredstva za plaće svojih zaposlenika, kao i na neznatan udjel sredstava za plaće službenika u ukupnom dugu Županije.
Ta se sredstva mogu osigurati u okviru sredstava koja su nužna za obavljanje osnovnih zadaća Županije, nad kojima se ne može odrediti ovrha, tvrdi sindikat.
Sindikalci u pismu mole Ronka da ih obavijesti ako se u međuvremenu pronađu sredstva za isplatu plaća kako bi povukli prijedlog za ovrhu.

HRT_Ronko130706