Sindikat od državnog tajnika Palarića traži zaštitu službenika

Sindikat od državnog tajnika Palarića traži zaštitu službenika

knife

(SDLSN, 14. listopada 2008.) Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH zatražio je danas od državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za upravu Antuna Palarića službenu reakciju na incident koji se jučer dogodio u Jastrebarskom, kada je nezadovoljna stranka nožem nasrnula i ozlijedila službenicu Ureda državne uprave.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Državni tajniče,

sdlsn_www220Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, povodom jučerašnjeg napada nožem i ozljeđivanja službenice Barice Vinščak u Uredu državne uprave u Zagrebačkoj županiji, Ispostavi Jastrebarsko, traži od Središnjeg državnog ureda i Vas osobno odlučnu i brzu reakciju na ovaj incident.
Iako se reakcije građana kao stranaka ne mogu predvidjeti, Sindikat smatra da dio krivice za ovaj napad snosi i Vaš ured koji se medijskim objedama na račun državnih službenika i optužbama za nestručnost, nerad, korupciju i udruživanje u zločinačku organizaciju nikad nije javno suprotstavio, pothranjujući time medijsku predodžbu o državnoj službi kojoj, takva kakva jest, na kraj mogu stati jedino sami građani ako stvar (nož ili pištolj) uzmu u svoje ruke.
Palaric141Nismo Vas imali priliku čuti o tome koliko, na kakav način i u kojim uvjetima rade državni službenici, posebice oni u uredima državne uprave koji su često prvi na udaru nezadovoljnih građana, ali i zadnji kad je u pitanju isplata nevelike službeničke plaće.
Stoga od Vas tražimo da konačno podignete svoj glas u zaštitu ne samo života i fizičkog integriteta državnih službenika, nego i časne službeničke profesije.
Vaš doprinos posebice očekujemo kad je u pitanju aktivna uloga i odlučujući utjecaj Središnjeg državnog ureda za upravu pri donošenju Zakona o plaćama državnih službenika i to u pogledu osiguranja rasta plaća i očuvanju dodatka za minuli rad državnih službenika.
Upozoravamo Vas da ocjene politički postavljenih dužnosnika i rukovodećih službenika ne mogu nadomjestiti radno iskustvo i minuli rad državnih službenika koje, svjedoci smo, napadaju hladnim i vatrenim oružjem. Službenike koje Republika Hrvatska poziva u područja od posebne državne skrbi i obećaje im veće plaće koje im zatim pristaje dati tek u sudskim postupcima, a čak i tada nalazi načina da im ih ponovno oduzme, makar bili u mirovini.
To je minuli rad koji državni službenici ne mogu i ne smiju izgubiti i nečasna je svaka vlast koja im ga želi oduzeti.
Stoga, gospodine Državni tajniče, razmislite hoće li Vas u dužnosničkoj mirovini državni službenici pozdravljati ili od Vas okretati glavu i poduzmite nešto kako biste zavrijedili njihovo poštovanje.

S poštovanjem,
GLAVNI TAJNIK
Siniša Kuhar

Pročitajte još…