Sindikat optužio Ronka da je lagao

Sindikat optužio Ronka da je lagao

AFERA Sindikat o županovu odlasku u bolnicu na infuziju
Autor KAROLINA PAVIĆ

vl_logPOŽEGA – Požeško-slavonski župan Zdravko Ronko lagao je o svom zdravstvenom stanju kada je prošli petak demantirao navode Ivice Ihasa da se toga dana sindikalni predstavnici nisu susreli s njim jer mu je pozlilo, piše u jučerašnjemu priopćenju Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske objavljenome na njegovoj službenoj internetskoj stranici.

U priopćenju se, među ostalim, podsjeća kako je Ihas, predsjednik toga sindikata, prošli petak prenio novinarima ono što su mu pri pokušaju razgovora s Ronkom rekli njegova tajnica i zamjenik Ivan Peić, odnosno da je županu pozlilo i da je zbog toga odvezen u bolnicu. Navode se i Ronkovi demantiji objavljeni u nekim medijima kojima je požeško-slavonski župan, piše u priopćenju, optužio Ihasa za širenje loših vijesti o njegovu zdravstvenome stanju te time pokušao “neukusno poentirati” na temu zdravlje.

VL031006_Ihas374

Iz dobro obaviještenih izvora doznajemo da je Ronko za Ihasova boravka u zgradi Županije doista bio u županijskoj bolnici, gdje je zbog psihosomatskih tegoba primio infuziju. Izvor napominje da je zatražio da se njegov boravak u bolnici ne evidentira pa će sindikat o tome obavijestiti ministra zdravstva Nevena Ljubičića kako bi mjerodavne službe ispitale pružaju li se u županijskoj bolnici u Požegi usluge liječničke skrbi političkim prvacima, a nema službenoga traga o prijmu i je li bila riječ o uobičajenoj bolničkoj praksi, ističe se u priopćenju na adresi www.sdlsn.hr.

Piše također kako je te tvrdnje potkrijepio i Ronko, koji se isti dan prilikom svečanoga otvaranja radova na plinskoj mreži u Podgorju ispričao za kašnjenje navodeći kao razlog to što je primio infuziju. Ronko se time pokazao kao političar spreman na sve, pa čak i optužiti druge da mu žele nesreću ne bi li tako uvjerljivije zazvučala njegova teza da sindikatu nije cilj dobrobit zaposlenika štrajkaša, već da su u pozadini sindikalnih akcija neki drugi politički motivi, zaključuje se u priopćenju koje je na internetskoj stranici objavljeno pod naslovom “Ronko lagao medijima o svom zdravstvenom stanju”.

Pročitajte još…