SINDIKAT: Rješenja o otkazima namještenika Županije nezakonita

SINDIKAT: Rješenja o otkazima namještenika Županije nezakonita

Pozega_zupanija_ploca(SDLSN, 8. kolovoza) Rješenja o otkazima koja su 4. kolovoza uručena šestorici namještenika Požeško-slavonske županije nezakonita su.

Nezakonitost proistječe iz toga što je poslodavac istim rješenjem utvrdio činjenicu da je namještenik neraspoređen zbog stupanja na snagu novog pravilnika o sistematizaciji, kao i činjenicu da mu služba prestaje otkazom po isteku otkaznog roka koji počinje teći dostavom Rješenja o otkazu.

Međutim, rješenje o otkazu namještenici nisu dobili, već samo rješenje o tome da zbog organizacijskih razloga ne mogu biti raspoređeni na rad u tijelima Županije, pa im stoga otkazni rok još nije ni počeo teći.

Također, namještenicima u rješenju nije utvrđen broj dana godišnjeg odmora na koji imaju pravo prije prestanka službe, čime im je poslodavac uskratio pravo na, u pravilu, još jednu mjesečnu plaću i regres.

Postavlja se i pitanje morala i poslovne etike u provedbi nove sistematizacije u situaciji u kojoj županijska uprava ne funkcionira i nema sredstava za isplatu otpremnina djelatnicima kojima prestaje služba.

Koja je svrha provedbe novog ustroja županijske uprave u uvjetima u kojima ljudi ne primaju plaću za svoj rad zbog blokade računa Županije, a građani su uskraćeni za upravni servis u punom opsegu?

HRT_Pozega070806Zbog svega, a prije svega pravnog voluntarizma, Sindikat će pokrenuti odgovarajuće pravne korake koji bi u budućnosti mogli rezultirati novim financijskim obvezama Požeško-slavonske županije koje su zadnje što je županijskoj vlasti u ovom trenutku potrebno.

Stoga Sindikat još jednom apelira na sve aktere ove političko-upravne sapunice da prestanu situaciju u Požeško-slavonskoj županiji rješavat po načelu “što gore, to bolje”, jer se radi o živim ljudima i situaciji u kojoj se u javnosti gradi image socijalne (ne)odgovornosti političkih opcija koje imaju moć riješiti je pomažući građanima ili zlorabeći ih u dnevno-političke svrhe.

Ponovno ističemo svoje stajalište da do blokade računa, ali i upravnog servisa Županije ne bi ni došlo da je vodstvo Županije sjelo za stol s poslovnim bankama i razgovaralo o reprogramiranju dugova. Poslovna logika uvijek u prvi plan stavlja poslovnu sposobnost klijenta kao garanciju otplate potraživanja i vjerujemo da bi ona prevladala i u slučaju razgovora s kreditorima.

Inače, Sindikat je ovih dana isplatio drugu pozajmicu članovima u županijskoj upravi, kako bi mogli podmiriti barem osnovne životne potrebe i ne bi izgubili kontinuitet mjesečnog priljeva i dozvoljenog zaduženja po tekućem računu koji danas određuje svakodnevni život sve većeg broja građana.

Otvoreni080806_PSZ

SDLSN: OTKAZI NAMJEŠTENICIMA U POŽEŠKO-SLAVONSKOJ ŽUPANIJI NEZAKONITI

hina_logo

ZAGREB, 8. kolovoza 2006. (Hina) –  Rješenja o otkazima koja su 4. kolovoza uručena šestorici namještenika Požeško-slavonske županije nezakonita su, ustvrdio je Sindikat državnih službenika i namještenika (SDLSN) u današnjem priopćenju.
Nezakonitost proistječe iz toga što je poslodavac istim rješenjem utvrdio činjenicu da je namještenik neraspoređen zbog stupanja na snagu novog pravilnika o sistematizaciji, kao i činjenicu da mu služba prestaje otkazom po isteku otkaznog roka koji počinje teći dostavom Rješenja o otkazu, navodi se u priopćenju.

Pozega_strajk070606-001

Ističe se da rješenje o otkazu namještenici nisu dobili, već samo rješenje o tome da zbog organizacijskih razloga ne mogu biti raspoređeni na rad u tijelima Županije, pa im stoga otkazni rok još nije ni počeo teći.
RTL070806_namjestenikTakođer, namještenicima u rješenju nije utvrđen broj dana godišnjeg odmora na koji imaju pravo prije prestanka službe, čime im je poslodavac uskratio pravo na, u pravilu, još jednu mjesečnu plaću i regres, navodi Sindikat.
Zbog svega, a prije svega pravnog voluntarizma, Sindikat će pokrenuti odgovarajuće pravne korake koji bi u budućnosti mogli rezultirati novim financijskim obvezama Požeško-slavonske županije koje su zadnje što je županijskoj vlasti u ovom trenutku potrebno, ističe se u priopćenju.
Stoga Sindikat još jednom apelira na sve aktere ove političko-upravne sapunice da prestanu situaciju u Požeško-slavonskoj županiji rješavati po načelu “što gore, to bolje”, navodi se u priopćenju. Inače, Sindikat je ovih dana isplatio drugu pozajmicu članovima u županijskoj upravi, kako bi mogli podmiriti barem osnovne životne potrebe i ne bi izgubili kontinuitet mjesečnog priljeva i dozvoljenog zaduženja po tekućem računu koji danas određuje svakodnevni život sve većeg broja građana, priopćeno je iz SDLSN-a.

HRT080806_PSZ

Sindikat nezakonitim smatra otkaze u Požeškoj županiji

101Rješenja o otkazima koja su 4. kolovoza uručena šestorici namještenika Požeško-slavonske županije nezakonita su, ustvrdio je Sindikat državnih službenika i namještenika (SDLSN) u današnjem priopćenju.
Nezakonitost proistječe iz toga što je poslodavac istim rješenjem utvrdio činjenicu da je namještenik neraspoređen zbog stupanja na snagu novog pravilnika o sistematizaciji, kao i činjenicu da mu služba prestaje otkazom po isteku otkaznog roka koji počinje teći dostavom Rješenja o otkazu, navodi se u priopćenju Ističe se da rješenje o otkazu namještenici nisu dobili, već samo rješenje o tome da zbog organizacijskih razloga ne mogu biti raspoređeni na rad u tijelima Županije, pa im stoga otkazni rok još nije ni počeo teći.
101_080807_PSZTakođer, namještenicima u rješenju nije utvrđen broj dana godišnjeg odmora na koji imaju pravo prije prestanka službe, čime im je poslodavac uskratio pravo na, u pravilu, još jednu mjesečnu plaću i regres, navodi Sindikat.
Zbog svega, a prije svega pravnog voluntarizma, Sindikat će pokrenuti odgovarajuće pravne korake koji bi u budućnosti mogli rezultirati novim financijskim obvezama Požeško-slavonske županije koje su zadnje što je županijskoj vlasti u ovom trenutku potrebno, ističe se u priopćenju.
Stoga Sindikat još jednom apelira na sve aktere ove političko-upravne sapunice da prestanu situaciju u Požeško-slavonskoj županiji rješavat po načelu “što gore, to bolje”, navodi se u priopćenju.
Inače, Sindikat je ovih dana isplatio drugu pozajmicu članovima u županijskoj upravi, kako bi mogli podmiriti barem osnovne životne potrebe i ne bi izgubili kontinuitet mjesečnog priljeva i dozvoljenog zaduženja po tekućem računu koji danas određuje svakodnevni život sve većeg broja građana, priopćeno je iz SDLSN-a.