SINDIKAT S POLITIČKIM STRANKAMA ZAKLJUČIO UGOVORE O LOBIRANJU

SINDIKAT S POLITIČKIM STRANKAMA ZAKLJUČIO UGOVORE O LOBIRANJU

aprilili010406_uplatnice1

(SDLSN, 1. travnja) VELIKA GORICA – Kasno sinoć u predvorju lokalnog ogranka SDLSN zaključen je ugovor o lobiranju između Sindikata i političkih stranake HDZe, HSPe i DCe.

Ugovor su u zadnji trenutak odbili potpisati politički prvaci Nezavisne liste Velikogoričkih domoljuba i SDePea. Tonko Picajzla iz SdePea odbijanje je obrazložio neodgovarajućom visinom naknade za lobiranje, budući da je Sindikat ovoj stranci ponudio ugovorni iznos manji od ponuđenog stranki HDZe.

lobiNazdravljajući potpisanom ugovoru sindikalni povjerenik Zvonimir Socmir i stranački prvaci Jurica Šečerko, Antiša Džepić i Desna Unbolt-Nožica, složili su se da ovakav oblik sponzorstva političkih stranaka osnažuje kulturu lobiranja kroz transparentan ugovorni odnos.

Socmir je pojasnio kako su iznosi pojedinih ugovora utvrđeni temeljem koštovnika lobističkih usluga objavljenog na web stranici Sindikata, pa je tako i najviša vrijednost ugovora s HDZe-om posljedica spremnosti ove stranke da lobističke usluge pruža i kao stranka na vlasti i kao sama vlast.

Svoje je o jedinstvenom primjeru sponzorstva političke kampanje iznio i predstavnik velikogoričkog TIH-Hrvatska, Joža Gregar, navodeći potpisane ugovore kao primjer konsenzualnog i transparentnog promicanja sindikalnih i političkih interesa.

Naravno, stranke koje su potpisale ugovor o lobiranju tek trebaju zaraditi honorar za lobističke usluge.

Potpisani ugovori uslijedili su nakon objavljenog oglasa u tisku, a iznosi su određeni sukladno "Koštovniku lobističkih usluga"
Potpisani ugovori uslijedili su nakon objavljenog oglasa u tisku, a iznosi su određeni sukladno “Koštovniku lobističkih usluga”

aprilili010406_kostovnik

Stoga kad na stranačkom skupu začujete spominjanje sindikalnih zasluga u izgradnji hrvatske države kao neovisne, demokratske i socijalno pravedne domovine radnika u kojoj politički čelnici doživljavaju vizije zadovoljnih, profesionalnih, učinkovitih i dobro plaćenih službenika i namještenika, znajte da se ugovor odrađuje.

A da bi sve proteklo u najboljem redu, te da dogovorene lobističke usluge ne bi bile odrađene u manjem opsegu od ugovorenih, pobrinut će se neovisni promatrači GNONGA, koji će prilikom predizbornih i postizbornih obraćanja političkih čelnika pedantno bilježiti izrečene izraze udivljenja sindikalnim postignućima i o svemu izvijestiti kako domaću tako i međunarodnu javnost. (Vjekoslav Aprilić, xhšalamalacom)

Pročitajte još prvotravanjskih slikopiščića našeg Vjekoslava Aprilića: