SINDIKAT SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA: Gradonačelnica Marina Budimir preuzela je ulogu DORH-a i policije

SINDIKAT SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA:
Gradonačelnica Marina Budimir preuzela je ulogu DORH-a i policije

 

Iz Sindikata su oštro reagirali i poručili Iločanima da korupciju prijave policiji

 

(GLAS SLAVONIJE, 25. siječnja 2019.) ILOK – Nakon što je gradonačelnica Iloka Marina Budimir na službenoj web-stranici Grada Iloka pozvala građane da joj se jave ako imaju saznanja da je netko od službenika i zaposlenika gradske uprave Iloka tražio novac od građana za određene protuusluge te dodala kako će, bude li pritužbi koje ukazuju na nečije protuzakonito djelovanje, poduzeti odgovarajuće mjere, priopćenjem je reagirao Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH.

Ukazali su kako je Budimir u pozivu objavila i broj svog mobitela te adresu elektroničke pošte kako bi joj se sugrađani mogli javiti.

“Sindikat upozorava građane Iloka da gradonačelnica koja je na sebe preuzela ulogu državnog odvjetništva i policije, koji se u pravnoj državi bave problemima mita i korupcije, pod ‘odgovarajućim mjerama‘ možda podrazumijeva i donošenje presude i izvršavanje sankcije nad službenicima i ‘zaposlenicima‘ koje joj prijave te da prije nego što joj se obrate zbog toga što je od njih netko tražio mito, možda ipak odu na policiju umjesto u ured ‘super gradonačelnice‘, budući da žive u Iloku i Hrvatskoj, a ne u Gotham Cityju”, stoji u priopćenju, koje je potpisao glavni tajnik ovoga sindikata Siniša Kuhar.

Također poručuju građanima kako na stranicama Središnjeg državnog portala, pod poveznicom “prijava korupcije”, mogu pogledati kojim se tijelima u RH prijavljuje ovo kazneno djelo i sami se uvjeriti kako gradonačelnica Iloka nije među njima.

Čelnik iločkog HDZ-a Vlado Rotim rekao nam je kako njihov Gradski odbor nije raspravljao o pozivu gradonačelnice, a sastat će se idućeg tjedna.

– Ne mogu ništa komentirati dok GO HDZ-a Ilok ne zauzme stav, no pitanje je hoćemo li o tome uopće raspravljati, jer držim kako Ilok u ovom trenutku ima puno većih problema koje žurno treba rješavati – izjavio je Rotim, naglasivši kako je zakonom definirano koje su institucije nadležne za pitanje koje je Budimir navela u pozivu građanima.

Dragana Korpoš

… za uvećanje klikni na sliku