SINDIKAT TRAŽI OD SANADERA RJEŠENJE ZA ISPLATU PLAĆA SLUŽBENICIMA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

SINDIKAT TRAŽI OD SANADERA RJEŠENJE ZA ISPLATU PLAĆA SLUŽBENICIMA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Kuc_kuc_Sanaderu

hina_logo

ZAGREB, 7. srpnja 2006. (Hina) –  Sindikat državnih službenika i
namještenika zatražio je danas od premijera Ive Sanadera da pronađe rješenje za isplatu plaća zaposlenima u upravnim tijelima Požeško-slavonske županije.

Blokada računa Županije mogla bi izazvati domino efekt u obliku blokade tekućih računa zaposlenika i prisilne otplate njihovih kredita od jamaca ili putem ovrhe
Blokada računa Županije mogla bi izazvati domino efekt u obliku blokade tekućih računa zaposlenika i prisilne otplate njihovih kredita od jamaca ili putem ovrhe

Sindikat u pismu upozorava Sanadera da je u tijeku drugi dan štrajka službenika i namještenika Požeško-slavonske županije koji već treći mjesec za redom nisu primili plaću.
Blokada računa Županije uskoro bi mogla prouzročiti blokadu tekućih računa zaposlenih, aktiviranje otplate kredita koje imaju putem jamaca ili ovrhe, pa bi trenutni problem 64 službenika i isto toliko obitelji lako mogao postati problem još većeg broja građana.
Stoga sindikat apelira, bez ulaženja u uzroke i krivnju nositelja političke vlasti na županijskoj i državnoj razini, da Vlada i Županija još jednom, zasebno i zajednički, razmotre sve mogućnosti prevladavanja sadašnje situacije.
Ako rješavanju problema pristupite kao socijalnom problemu većeg broja građana Požeško-slavonske županije, a ne apstraktnoj političko-pravnoj  situaciji, sigurno ćete donijeti prave odluke u korist građana koji su svoje političke predstavnike izabrali kako bi vlast obnašali za opće dobro svih građana, kaže se u pismu Sanaderu.
Sindikat istovremeno traži da premijer primi njegove predstavnike kako bi mu, kao i županu Požeško-slavonske županije, prenijeli poruku županijskih službenika, koji i dalje žele biti servis građana, ali i primati plaću za svoj rad.

Pročitajte još…

Pozega_OR070706

Apel Sindikata javnih i državnih službenika premijeru

rvatop

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske i danas je, drugog dana štrajka zaposlenika Požeške županije uputio novi apel premijeru Sanaderu da se iznađe način isplate plaća za 60-tak djelatnika koji već tri mjeseca nisu dobili osobne dohotke zbog blokade žiro-računa.

Sanader_EUPosljedica blokade računa, navodi predsjednik ove sindikalne središnjice Ivan Ihas, uskoro bi mogla prouzročiti i blokadu tekućih računa zaposlenika Županije, aktiviranje otplate njihovih kredita putem jamaca ili sudskih ovrha, odnosno nesagledive posljedice za 64 požeške obitelji.

Stoga Sindikat još jednom apelira, bez ulaženja u uzroke krivnje nositelja političke vlasti na županijskoj i državnoj razini za situaciju u Požeškoj županiji, da Vlada i Županija još jednom, zasebno ali i zajednički, razmotre sve mogućnosti prevladavanja ove situacije“, apelira Ivan Ihas koji predlaže pristup problemu kao socijalnom problemu većeg broja građana, a ne apstraktnoj politički-pravnoj situaciji.

Predlažemo da ovu situaciju pretvorite, kao i mnogo puta do sada, u “winn-winn” situaciju i potvrdite da je politički konsenzus moguć i kad se radi o malim ljudima, a ne samo pitanjima poput Europske unije ili gradnje autocesta“, zaključio je Ivan Ihas svoj apel prema premijeru Ivi Sanaderu te zatražio prijem predstavnika ove sindikalne središnjice u Banskim dvorima.