Sindikat traži priznavanje statusa branitelja Domovinskog rata službenicima Uprave za zatvorski sustav

Sindikat traži priznavanje statusa branitelja Domovinskog rata službenicima Uprave za zatvorski sustav

UZS_Mihoci220506

(SDLSN, 22. svibnja) Danas je u Upravi za zatvorski sustav na traženje Sindikata održan sastanak predstavnika Uprave i Sindikata u svezi s priznavanjem statusa branitelja Domovinskog rata djelatnicima Ministarstva pravosuđa iz sustava izvršenja sankcija koji su obavljali vojne zadaće, odnosno djelatnicima koji su za vrijeme Domovinskog rata bili na dopunskom rasporedu u 98. brigadi Ministarstva pravosuđa, koji dosad nisu ostvarili status branitelja.

Neposredan povod sastanku bili su upiti djelatnika Uprave za zatvorski sustav upućeni Sindikatu zbog nemogućnosti ostvarivanja prava na dionice Fonda hrvatskih branitelja, ali i moralne satisfakcije zbog uskrate priznanja sudjelovanja u Domovinskom ratu.

UZS_Mihoci220506_220Načelnik Službe osiguranja Miroslav Mihoci iznio je stav Uprave za zatvorski sustav kako će se svima koji dosad nisu ostvarili pravo na priznavanje statusa hrvatskog branitelja temeljem  Odluke o osnivanju povjerenstva za utvrđivanje statusa hrvatskih branitelja djelatnicima Ministarstva pravosuđa iz sustava izvršenja sankcija koju su zajednički donijeli ministar obrane Gojko Šušak i ministar pravosuđa Miroslav Šeparović 1998. godine, pružiti pravna i kolegijalna pomoć kako bi ostvarili pravo koje im pripada.

Mihoci je pozdravio prijedlog Sindikata o međuresornom sastanku predstavnika Ministarstva obrane, Uprave za zatvorski sustav i Sindikata u svezi s priznavanjem statusa hrvatskih branitelja.

Ovim sastankom dvije strane nastavile su konstruktivnu suradnju u ostvarivanju prava službenika i namještenika koja se na razini socijalnog dijaloga u Upravi za zatvorski sustav odvija na obostrano zadovoljstvo.

UZS_branitelji

SINDIKAT TRAŽI PRIZNAVANJE STATUSA BRANITELJA SLUŽBENICIMA UPRAVE ZA ZATVORSKI SUSTAV

hina_logo

ZAGREB, 22. svibnja 2006. (Hina) –  U Upravi za zatvorski sustav danas su se sastali predstavnici Uprave i Sindikata državnih službenika i namještenika u vezi s priznavanjem statusa branitelja djelatnicima Ministarstva pravosuđa iz sustava izvršenja sankcija koji su obavljali vojne zadaće, priopćeno je iz sindikata.
Radi se o djelatnicima koji su za vrijeme Domovinskog rata bili na dopunskom rasporedu u 98. brigadi Ministarstva pravosuđa, a koji dosad nisu ostvarili status branitelja, ističe sindikat.
Povod sastanku bili su upiti djelatnika Uprave za zatvorski sustav o nemogućnosti ostvarivanja prava na dionice Fonda hrvatskih branitelja, ali i moralne satisfakcije zbog uskrate priznanja sudjelovanja u Domovinskom ratu.
Načelnik Službe osiguranja Miroslav Mihoci obećao je da će se svima koji dosad nisu ostvarili pravo na status branitelja temeljem Odluke o osnivanju povjerenstva za utvrđivanje statusa hrvatskih branitelja djelatnicima Ministarstva pravosuđa iz sustava izvršenja sankcija, koja je donijeta 1998. godine, pružiti pravna i kolegijalna pomoć kako bi ostvarili pravo koje im pripada.
Mihoci je pozdravio sindikalni prijedlog o međuresornom sastanku predstavnika Ministarstva obrane, Uprave za zatvorski sustav i sindikata u vezi priznavanja statusa hrvatskih branitelja.
(Hina) pp/xmd ymd