Sindikat zatražio pomoć Živog zida, Avengersa i Grupe Borg u Gradu Sisku

TRAŽE HEROJSKU INTERVENCIJU

Sindikat zatražio pomoć Živog zida, Avengersa i Grupe Borg u Gradu Sisku

(SDLSN, 23. svibnja 2018.) Odjel za zemaljsku i intergalaktičku suradnju Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske zatražio je danas pomoć Živog zida, Avengersa i Grupe Borg u Gradu Sisku, u kojem Sindikat bezuspješno pokušava pokrenuti kolektivne pregovore s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček.

Dopis Sindikata prenosimo u nastavku:

 

ŽIVI ZID

Zagreb, Deložacijski prilaz 1

AVENGERSI

CineStar, Marvelov trg 4

GRUPA BORG

Zagreb, Enterprise Tower

 

Predmet: Kolektivno pregovaranje u Gradu Sisku
– zemaljska i intergalaktička pomoć, traži se

 

Poštovani,

 

budući da je Sindikat u Gradu Sisku naišao na neprobojni bedem protivnika kolektivnog pregovaranja, zbog kojega ne uspijeva u pokušaju pokretanja kolektivnih pregovora, obraćamo Vam se zamolbom da nam pomognete osvijestiti ovaj važan issue i spriječite deložaciju radničkih prava iz stana u Rimskoj 26 u Sisku.

 

Tamo stoluje gradonačelnica iz stranke koja promiče radničku participaciju i kolektivno pregovaranje, ali ne u vlastitoj kući, u kojoj radnička prava uređuje nezakonitim sporazumima, za sklapanje kojih u Republici Hrvatskoj nije predviđena sankcija.

 

Budući da su Vaše ugledne organizacije u svojoj povijesti pokazale kako se nepravda i važna pitanja ne mogu rješavati kroz neučinkovite institucije pravne države, već tamo gdje se događa, pozivamo Vas u pomoć u grad murala u kojem će Vaša intervencija možda jednoga dana krasiti pročelje gradske vijećnice.

 

S poštovanjem,

Siniša Kuhar, Voditelj Odjela za zemaljsku i integralaktičku suradnju Sindikata