SINDIKATI DRŽAVNIH SLUŽBI I VLADA POTPISALI PROTOKOL O PREGOVORIMA ZA SKLAPANJE KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA DRŽAVNE SLUŽBENIKE I NAMJEŠTENIKE

SINDIKATI DRŽAVNIH SLUŽBI I VLADA POTPISALI PROTOKOL O PREGOVORIMA ZA SKLAPANJE KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA DRŽAVNE SLUŽBENIKE I NAMJEŠTENIKE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(SDLSN, 14. travnja) Vlada Republike Hrvatske i Pregovarački odbor Sindikata državnih službi potpisali su danas Protokol o pregovorima za sklapanje Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike. Sporazum je za Vladu potpisala potpredsjednica Jadranka Kosor, a za pregovarački odbor Sindikata državnih službi potpisnici su Ivica Ihas, Dubravko Jagić, Zdravko Lončar, Radomir Delić i Željko Popović. Ovim činom osigurane su pretpostavke za zaključenje novog kolektivnog ugovora, budući da postojeći ugovor vrijedi do 30. travnja.

Protokol_KU0204

Prije potpisivanja protokola predsjednik pregovaračkog odbora Sindikata državnih službi Ivica Ihas izvjestio je potpredsjednicu Kosor da sindikati prihvaćaju tekst protokola, kao i prijedlog zaključka sastanka prema kojem će Vlada i Sindikati u roku od 30 dana po sklapanju novog kolektivnog ugovora započeti razgovore oko razmatranja primjedbi i prijedloga sindikata u vezi pojedinih pitanja uređenih Uredbom o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi, Uredbom o dodacima na posebne uvjete rada i Uredbom o nagrađivanju za natprosječne rezultate rada državnih službenika i namještenika.

Ihas je ukazao i na potrebu formiranja Povjerenstva za praćenje kretanja plaća i njihovo usklađivanje u državnim službama, kao obvezu iz Dodatka Id. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kako bi novi ugovor ugledao svjetlo dana prije isteka postojećeg, dvije su strane po potpisivanju protokola dogovorile i dinamiku rada pregovaračkih odbora. Tako su se OLYMPUS DIGITAL CAMERASindikati državnih službi obvezali dostaviti Vladi Republike Hrvatske sindikalni prijedlog kolektivnog ugovora do 21. travnja, nakon čega bi se 22. ili 23. travnja trebali sastati pregovarački odbori radi njegova usuglašavanja.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za upravu Antun Palarić izjavio je kako svaki novi prijedlog zadire u proračunske stavke, te dodao da ova vlada želi biti korektna prema svojim službenicima i neće potpisati nešto što ne može izvršiti. Rekao je i kako je jučerašnji sastanak Vlade i predstavnika lokalne samouprave bio ujedno i sastanak s predstojnicima županijskih ureda državne uprave, ali i konstatirao da to, nažalost, nije izazvalo interes medija, premda ta činjenica govori o ozbiljnosti pristupa ove vlade problemima rada državnih službi.

Tekst Protokola o pregovorima za sklapanje Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike možete pročitati u PDF formatu klikom na riječ: Protokol

Vlada

14.04.2004. – Potpredsjednica Kosor i predstavnici Pregovaračkog odbora sindikata državnih službi potpisali Protokol o pregovorima za sklapanje Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike – Priopćenje za javnost

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i predstavnici Pregovaračkog odbora sindikata državnih službi potpisali su danas Protokol o pregovorima za sklapanje Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike. Potpisivanjem ovoga Protokola započeli su pregovori za sklapanje novog Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike koji bi trebao biti potpisan do kraja ovog mjeseca.

hina_logo

PREDSTAVNICI VLADE I SINDIKATA DRŽAVNIH SLUŽBI POTPISALI PROTOKOL O KOLEKTIVNIM PREGOVORIMA

ZAGREB, 14. travnja 2004. (Hina) – Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i predstavnici pregovaračkog odbora Sindikata državnih službi potpisali su danas protokol o pregovorima za sklapanje kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, priopćio je Vladin Ured za odnose s Javnošću.
Potpisivanjem tog protokola ujedno su otpočeli pregovori za sklapanje novog kolektivnog ugovoru za državne službenike i namještenike koji bi trebao biti potpisan do kraja mjeseca, kaže se u priopćenju. (Hina) pp/xmvr yaz

HRT_logo14. travnja – Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i predstavnici pregovaračkog odbora Sindikata državnih službi potpisali su protokol o pregovorima za sklapanje kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću. Potpisivanjem tog protokola ujedno su počeli pregovori za sklapanje novoga kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike koji bi trebao biti potpisan do kraja mjeseca, kaže se u priopćenju. (H/ia)