Sindikati jedinstveni u stavu

Zagreb, 17. svibnja 2020. – Dan uoči raspuštanja devetog saziva Hrvatskog saziva, predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Iva Šušković razgovarala je s novinarkom RTL Televizije o suspenziji materijalnih prava zaposlenima u javnom i državnom sektoru u 2020. godini (božićnica, regres, jubilarna nagrada i povećanje dva plus dva posto) koje je Vlada RH predložila početkom svibnja, a sindikati takav prijedlog odbili.

Napomenula je kako su sindikati jedinstveni i Vladin prijedlog smatraju neprihvatljivim, posebice što bi predloženim suspenzijama više bili pogođeni oni s manjim plaćama, a upravo oni čine većinu članova SDLSN-a.

Kako je naglasila, s tehničkom Vladom RH nemaju namjeru nastaviti kolektivne pregovore o tako bitnim temama.

Ususret parlamentarnim izborima SDLSN će svim političkim opcijama poslati upitnik vezan uz njihovo viđenje državne službe, ali i o očekivanjima državnih službenika i namještenika. Odgovore će objaviti na svojim mrežnim stranicama i pozvati članove da izađu na parlamentarne izbore, te glasuju, imajući na umu, upravo, dobivene odgovore.

Prilog RTL Televizije pogledajte na poveznici: Vlada bi rezala: Sindikati se ne žele odreći obećanih povišica, regresa, božićnica i jubilarnih nagrada