Sindikati oduševljeni predsjednicom: “I mi imamo problema s Milanovićem”

Predsjednica Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo čelnika sindikalnih središnjica

sindikati_ured_predsjednice150415

(Ured Predsjednice RH, 15. travnja 2015.) Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primila je na razgovor izaslanstvo čelnika sindikalnih središnjica Krešimira Severa, Vilima Ribića, Ozrena Matijaševića, Mladena Novosela, Damira Jakuša te Borisa Plešu, predsjednika Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.
ured_predsjednicePredstavnici sindikalnih središnjica zahvalili su Predsjednici Republike na inicijativi da razgovara sa svim bitnim dionicama društva i gospodarstva te istaknuli kako se na taj način otvara dijalog kojeg u nema, a kojeg ozbiljna gospodarska i društvena situacija iziskuju.
Predsjednica i sindikalni čelnici zaključili su kako treba ustrajati na stalnom dijalogu, koji će uključivati sve institucije države i društva spremne na sudjelovanje u raspravi, a s ciljem pronalaženja mogućih rješenja gospodarske i društvene krize u Republici Hrvatskoj.

SASTANAK NA PANTOVČAKU
Sindikati oduševljeni predsjednicom: “I mi imamo problema s Milanovićem”

“U više od tri godine sastali smo se s njim jedan i pol puta”, kazao je Krešimir Sever koji je istim sintagmom kao i predsjednica Grabar-Kitarović opisao premijera kao nekoga “tko osobne interese stavlja ispred državnih”

kolinda_sindikati_rtl150415

(RTL, 15. travnja 2015.) Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je danas izaslanstvo čelnika sindikalnih središnjica. Svih šest prisutnih predstavnika sindikata oduševljeno je razgovorom s predsjednicom.

24sata_logoU izjavama nakon sastanka Vilim Ribič, Krešimir Sever, Ozren Matijašević i drugi istaknuli su kako i oni, kao i predsjednica, imaju problema u komunikaciji s premijerom Milanovićem.

“U više od tri godine sastali smo se s njim jedan i pol puta”, kazao je Krešimir Sever koji je istim sintagmom kao i predsjednica Grabar-Kitarović opisao premijera kao nekoga “tko osobne interese stavlja ispred državnih”.

Sindikati od predsjednice očekuju da probleme radnika posebno apostrofira na zajedničkoj sjednici Vlade.

plesa_tportal150415