SINDIKATI: VLADIN PRIJEDLOG IZMJENA ZAKONA DEGRADIRA DRŽAVNE SLUŽBENIKE

SINDIKATI: VLADIN PRIJEDLOG IZMJENA ZAKONA DEGRADIRA DRŽAVNE SLUŽBENIKE

ZoDSiN_presica_HTV231. svibnja – Čelnici sindikata državnih službi izrazili su nezadovoljstvo jer je Vlada predložila izmjene  Zakona o državnim službenicima i namještenicima bez prethodne konzultacije sa sindikatima.

Apsolutno je neprihvatljivo da Vlada ide u nove izmjene zakona, kojima se još više degradiraju državni službenici, bez dijaloga sa socijalnim partnerima, izjavio je predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika Ivica Ihas. Prije tri godine bivša je Vlada po hitnom ZoDSiN_presica_HTV1postupku promijenila zakon i srozala status zaposlenih u državnoj upravi, a sada to nastavlja nova Vlada koja predlaže ukidanje instituta raspolaganja i skraćivanje otkaznih rokova, istaknuo je Ihas. On procjenjuje da su takve izmjene predložene kako bi se olakšalo otpuštanje oko 20 posto od blizu 80.000 zaposlenih u državnoj upravi. Nakon što se riješi viška zaposlenih, Vlada će donijeti Zakon o prijenosu vlasti kako bi zaštitila svoje buduće kadrove.
O izmjenama Zakona o državnim službenicima Vlada nije izvijestila ni svoj Ured za socijalno partnerstvo, a ako u Hrvatskoj ne bude bilo socijalnog partnerstva, bit će socijalnih nemira, napomenuo je predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić. (H/mb)

hina_logo

 

 

SINDIKATI: VLADIN PRIJEDLOG IZMJENA ZAKONA DEGRADIRA DRŽAVNE SLUŽBENIKE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) –  Čelnici sindikata državnih službi izrazili su danas nezadovoljstvo jer je Vlada u petak predložila izmjene Zakona o državnim službenicima i namještenicima bez prethodne konzultacije sa sindikatima.
Apsolutno je neprihvatljivo da Vlada ide u nove izmjene zakona, kojima se još više degradiraju državni službenici, bez dijaloga sa socijalnim partnerima, izjavio je novinarima predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika Ivica Ihas.
Prije tri godine bivša je Vlada po hitnom postupku promijenila zakon i srozala status zaposlenih u državnoj upravi, a sada to nastavlja nova Vlada koja predlaže ukidanje instituta raspolaganja i skraćivanje otkaznih rokova, istaknuo je Ihas.
On procjenjuje da su takve izmjene predložene kako bi se olakšalo otpuštanje oko 20 posto od blizu 80.000 zaposlenih u državnoj upravi.
Nakon što se riješi viška zaposlenih, Vlada će donijeti Zakon o prijenosu vlasti kako bi zaštitila svoje buduće kadrove. Reforma državne uprave počela je loše, a niti nova Vlada ne školuje kadrove za državnu upravu, zaključio je Ihas najavivši da će svi sindikati državnih službi uskoro zajednički istupiti i, ako Vlada ne promijeni ponašanje, prekinuti socijalni dijalog.
O izmjenama Zakona o državnim službenicima Vlada nije izvijestila niti svoj Ured za socijalno partnerstvo, a ako u Hrvatskoj neće biti socijalnog partnerstva, bit će socijalnih nemira, napomenuo je predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić. (Hina) xmd ymd

OLYMPUS DIGITAL CAMERA