Skinite ljagu sa zaposlenika HFP-a

Skinite ljagu sa zaposlenika HFP-a

Jutarnji_weblogoIako daju punu potporu antikorupcijskoj akciji Maestro, zaposlenici Hrvatskog fonda za privatizaciju od Vlade traže da pokaže socijalnu osjetljivost te im pruži zaštitu zbog najava ukidanja Fonda i mogućega gubitka 160 radnih mjesta.
HFP_JL190607Sindikalna povjerenica u HFP-u, Danica Čeranić, boji se da bi najveće žrtve akcije Maestro mogli biti oni koji su najmanje krivi za korupcijski skandal – njegovi zaposlenici, od kojih većina ima dugogodišnji staž. Podružnica Sindikata državnih službenika i namještenika u HFP-u stoga od Vlade traži da u istraživanju nezakonitosti koje su se događale u HFP-u ne isključuje nikoga te u istražnom postupku točno utvrdi razmjere kriminala.
– Tražimo da se utvrde sve karike u korupcijskom lancu kako bi se odvojile zdrave od trulih jabuka i sa zaposlenika skinula ljaga suučesnika. Zaposlenici posao u Fondu rade savjesno i pošteno – poručuju iz Sindikata državnih službenika. Premda su možda bili dovedeni u situaciju da po naredbi administriraju i provode nezakonite odluke, zaposlenici traže da im se pruži šansa i elementarno povjerenje kako ne bi u akciji “čišćenja” korupcije u Fondu postali žrtve. (G. Ga.)

Zaposlenici Fonda traže zaštitu Vlade od skandala

HFP_VL190607_374

Foto: Dalibor Urukalović

Šezdesetak članova sindikalne podružnice Sindikata državnih i lokalnih službenika u HFP-u traži zaštitu Vlade od posljedica korupcijskoga skandala i uhićenja najviših dužnosnika Fonda.

vl_logoSvoj posao radimo savjesno i pošteno, a jedina kava koju pijemo ona je iz aparata i čajne kuhinje poručuju zaposlenici zabrinuti zbog najave ukidanja Fonda i mogućega gubitka radnog mjesta.

Nitko od njih ne dvoji o opravdanosti akcije “Maestro” i iskazuju svoju potporu antikorupcijskim akcijama. Sindikalna povjerenica Danica Čeranić boji se da bi najveće žrtve akcije “Maestro”, ispune li se najave o raspuštanju HFP-a, mogli postati oni koji su najmanje krivi za korupcijski skandal zaposlenici.

Sindikat od Vlade traži da u istraživanju nezakonitosti koje su se događale u HFP-u ne isključuje nikoga te u istražnom postupku točno ustanovi razmjere kriminala i sve karike u lancu i sa zaposlenika skinula ljaga. (Ro. K.)