SLOBODNA DALMACIJA o ponovnom odgađanju isplate punih otpremnina policajcima

SLOBODNA DALMACIJA o ponovnom odgađanju isplate punih otpremnina policajcima

mup_otpremnine_sd091214

… za čitanje klikni na sliku

UZRUJANI PLAVCI
Sindikat državnih službenika: Željezničari važniji od policajaca

policija_sd091214

Policajci se bore za bolju poziciju

(SLOBODNA DALMACIJA, 9. prosinca 2014.) Nakon što je Vlada na svojoj sjednici 4. prosinca povukla Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji, koji je trebala uputiti Saboru na odlučivanje, nezadovoljan tom odlukom oglasio se Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske.

SD_logo240Taj povučeni nacrt prijedloga dodatno uređuje nadzor nad postupanjem policijskih službenika, ali i odgađa primjenu povoljnih otpremnina za policijske službenike do 1. siječnja 2017. godine.

– Iako Vlada ima većinu u Saboru te je mogla bez problema u saborsku proceduru poslati i već usvojiti ovaj prijedlog koji već treći put prolongira, ona – znajući da nema novca za otpremnine – radi poskrivećki te će ovaj prijedlog zakona donijeti svojom uredbom za zakonskom osnovom nakon 15. prosinca bez saborske procedure.

I to sve zbog obrazloženja ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da se u toj redovitoj saborskoj proceduri ne bi stigla promijeniti odredba o otpremninama. Ako je za 250 milijuna kuna predviđenih za otpremnine radnika Hrvatskih željeznica Vlada dala jamstvo za kredit kako bi se došlo do tog novca, ne znam zašto o otpremninama policijskih službenika treba odlučivati izvan Sabora nekakvom uredbom sa zakonskom snagom i zašto se ne iznađe novac i za otpremnine policajaca? Jesu li policajci manje značajni za ovu državu od željezničara? – pita se Siniša Kuhar, glavni tajnik Sindikata.
Marko DIDIĆ