Službenici Porezne uprave još uvijek bez plaće

ŠEFICA POREZNE IM SE ISPRIČALA
Poreznica nam se požalila – plaću čeka 11 dana, a opomene joj stižu

pu_danashr220213

Zbog centralnog obračuna plaća čak 30.000 državnih službenika već 11 dana čeka na plaće, zbog čijeg kašnjenja su im počele stizati i opomene. Eto dokaza i da “hrvatski san” rada u “obećanoj zemlji” – državnoj službi – nije bajka.

danasHR_logo(Danas.hr, 22. veljače 2013.) Naime, redakciji Danas.hr-a javila se čitateljica (podaci poznati redakciji), inače djelatnica Porezne uprave, koja je primila opomenu od HZZO-a jer joj trajnim nalogom, zbog kašnjenja države da joj isplati plaću, nisu uspjeli naplatiti dopunsko osiguranje.

“Javljam vam se iz obećane zemlje državnih službenika Republike Hrvatske! Radim u Poreznoj upravi, imam kredit, živim u podstanarstvu s plaćom od 4.500,00 kn – živim Hrvatski san. Povod mog javljanja nije gore navedeno, niti to što sam jedna od 30.000 državnih službenika pogođenih uvođenjem nedovoljno testiranog centralnog obračuna plaća tako da već 11-ti dan čekam plaću bez ikakve isprike poslodavca (Liniću trebao bi se i ti malo zasramiti), već je povod opomena od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje zbog neplaćene rate dopunskog zdravstvenog osiguranja u iznosu od 83,64 kune, a razlog tog kašnjenja je to što mi se rata dopunskog skida direktno s plaće prije isplate iste na moj tekući račun. Eto, čak ni banka nije još poslala opomenu”, ali je HZZO revno javio problem, kaže naša čitateljica.

“Nije lako uskladiti novi sustav sa starim”

Po najavama šefice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec, djelatnici Porezne bi danas trebali dobiti plaću. Ravnateljica Porezne se i ispričala službenicima jer nisu dobili plaću, te je naglasila da razlog nisu nedovoljna sredstva u proračunu već novi sustav obračuna plaća (COP).

“Porezna uprava je sustav koji ima više od 4.300 zaposlenika. Od veljače smo na novom sustavu, odnosno na ovoj plaći za siječanj. Porezna uprava je ogroman sustav i nije lako uskladiti novi sustav sa starim da ne bude nikakvih grešaka”, kazala je Čavlović Smiljanec za MediaServis.

Plaća još nije sjela, ali stigao nalog za prekovremeni rad

Iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH je nakon objave ove vijesti stigla još jedna reakcija poreznika: kažu, plaća još nije sjela, ali je stigao nalog za prekovremeni rad.

Naime, šefica Porezne Nada Čavlović Smiljanec je zaposlenima poslala obavijest da će, zbog zaprimanja prijava poreza na dohodak za 2012. godinu, raditi u subotu 23. veljače do 15 sati, te u četvrtak 28. veljače do 19 sati.

Službenici Porezne uprave još uvijek bez plaće
Šaljite opomene Liniću – broj faxa je…

cavlovic_isprika

(SDLSN, 22. veljače 2013.) Iako im se ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović-Smiljanec 20. veljače e-mailom ispričala zbog neisplate plaće i obećala kako će plaća sdlsn_www220sjesti sutra, tj. 21. veljače, danas je svanuo 22. dan mjeseca veljače, a službenici i namještenici u Poreznoj upravi plaću nisu dobili.
No, dan je dug, a nada umire posljednja.
Sindikat stoga zaposlenima u Poreznoj upravi poručuje da svoje dospjele neplaćene račune, kao i opomene po kreditima i dugovanjima pošalju na fax ministru Slavku Liniću, s naznakom – za ministra od “činovnika”.
Broj faxa je: 01/4922 583